Daarmee zijn echter nog niet alle problemen van de baan. De geest van de Argentijnse problemen uit 2001 blijft Ierland achtervolgen. Het Zuid-Amerikaans land werd een decennium lang uitgesloten van de financiële markten.

Argentinië slaagde er dat jaar niet in om een schuld van 95 miljard dollar terug te betalen. Volgens Enda Kenny, de leider van Fine Gael, die waarschijnlijk de nieuwe Ierse premier gaat worden, is in het geval van zijn land daar geen sprake van.

De credit-default swaps, de kosten om zich te verzekeren tegen een wanbetaling van de Ierse schulden voor de komende vijf jaar, zijn over de afgelopen zes weken met 80 basispunten gedaald tot 595 basispunten. Het land krijgt voorlopig dus het voordeel van de twijfel.

Daarmee zijn echter nog niet alle problemen van de baan. De geest van de Argentijnse problemen uit 2001 blijft Ierland achtervolgen. Het Zuid-Amerikaans land werd een decennium lang uitgesloten van de financiële markten. Argentinië slaagde er dat jaar niet in om een schuld van 95 miljard dollar terug te betalen. Volgens Enda Kenny, de leider van Fine Gael, die waarschijnlijk de nieuwe Ierse premier gaat worden, is in het geval van zijn land daar geen sprake van. De credit-default swaps, de kosten om zich te verzekeren tegen een wanbetaling van de Ierse schulden voor de komende vijf jaar, zijn over de afgelopen zes weken met 80 basispunten gedaald tot 595 basispunten. Het land krijgt voorlopig dus het voordeel van de twijfel.