Geert Van Herck (Leleux): "Komt daar nog bij dat we de afgelopen weken grote overnames (o.a. Barrick Gold dat Equinox Metals overnam voor een enorm bedrag) en de beursintroductie van Glencore (meer dan 10 miljard dollar werd er geplaatst) zagen."

Trendommekeer of een gezonde correctie na een fenomenale stijging van de afgelopen jaren? Van Herck: "We laten de grafiek van de CRB-index spreken. De daling van de afgelopen dagen heeft nog geen belangrijke steun neerwaarts doorbroken. Het eerste belangrijke steunniveau bevindt zich op 327 punten. Zolang we dit niveau niet naar beneden toe doorbreken, blijven we belegd. Onder 327 punten geven we het advies 30% - 40% van de positie te verkopen. Maar de echt belangrijke zone (belangrijk voor de langetermijntrend) bevindt zich op 300 punten. Merk op hoe deze zone in januari 2010 dienst deed als weerstand en sinds de

doorbraak in september 2010 als steun! Kortom zolang we boven de 300 punten blijven, is de langetermijntrend stijgend. Eens neerwaarts doorbroken zou de CRB-index wel eens terug naar zijn bodem van maart 2009 op 200 punten kunnen. Zover zijn we echter nog lang niet. Onze strategie: boven 327 punten blijven we in de markt. Bij een neerwaartse doorbraak door 327 punten bouwen we een deel van onze grondstoffenportefeuille af. Als we daarna verder zakken tot onder 300 punten stappen we volledig uit. Beleggingsproducten om in te beleggen bij een neerwaartse correctie : de dollar. Aandachtige waarnemers zullen al gezien hebben dat de dollar aan een uitbodemingsproces bezig is..."

Geert Van Herck (Leleux): "Komt daar nog bij dat we de afgelopen weken grote overnames (o.a. Barrick Gold dat Equinox Metals overnam voor een enorm bedrag) en de beursintroductie van Glencore (meer dan 10 miljard dollar werd er geplaatst) zagen." Trendommekeer of een gezonde correctie na een fenomenale stijging van de afgelopen jaren? Van Herck: "We laten de grafiek van de CRB-index spreken. De daling van de afgelopen dagen heeft nog geen belangrijke steun neerwaarts doorbroken. Het eerste belangrijke steunniveau bevindt zich op 327 punten. Zolang we dit niveau niet naar beneden toe doorbreken, blijven we belegd. Onder 327 punten geven we het advies 30% - 40% van de positie te verkopen. Maar de echt belangrijke zone (belangrijk voor de langetermijntrend) bevindt zich op 300 punten. Merk op hoe deze zone in januari 2010 dienst deed als weerstand en sinds de doorbraak in september 2010 als steun! Kortom zolang we boven de 300 punten blijven, is de langetermijntrend stijgend. Eens neerwaarts doorbroken zou de CRB-index wel eens terug naar zijn bodem van maart 2009 op 200 punten kunnen. Zover zijn we echter nog lang niet. Onze strategie: boven 327 punten blijven we in de markt. Bij een neerwaartse doorbraak door 327 punten bouwen we een deel van onze grondstoffenportefeuille af. Als we daarna verder zakken tot onder 300 punten stappen we volledig uit. Beleggingsproducten om in te beleggen bij een neerwaartse correctie : de dollar. Aandachtige waarnemers zullen al gezien hebben dat de dollar aan een uitbodemingsproces bezig is..."