Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Een stijging van de autoverkoop doet natuurlijk ook de verkopen van auto-onderdelen toenemen. Het is dus niet onlogisch dat de toeleveranciers van de automobiel- en vrachtwagenproducenten eveneens

goede zaken doen. Zowel de turnaround op de Amerikaanse markt als de immer groeiende autoverkopen op de Aziatische markt zijn de belangrijkste redenen voor de sterke groeicijfers van Faurecia."

Die groeicijfers zijn het signaal voor het management om de komende jaren fors te gaan inzetten op verdere expansie. In Europa werden al enkele bedrijven overgenomen waardoor de groep nu de belangrijkste bumperproducent van Europa geworden is met een marktaandeel van 25%.

Andere pijlers van de expansiestrategie zijn verdere investeringen in onderzoek&ontwikkeling en natuurlijk de uitbreiding van de Chinese activiteiten. Van Herck: "Dit alles zal het aandeel van de groeilanden in de omzetverdeling verdubbelen van 11% in 2009 tot 22% in 2014 ! Kortom, het aandeel Faurecia is een goede belegging om volop aan de groeiende autoverkopen in de groeilanden te participeren. Wacht op een terugkeer naar de uitbraakzone rond 20 euro om Faurecia opnieuw te kopen."

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Een stijging van de autoverkoop doet natuurlijk ook de verkopen van auto-onderdelen toenemen. Het is dus niet onlogisch dat de toeleveranciers van de automobiel- en vrachtwagenproducenten eveneensgoede zaken doen. Zowel de turnaround op de Amerikaanse markt als de immer groeiende autoverkopen op de Aziatische markt zijn de belangrijkste redenen voor de sterke groeicijfers van Faurecia." Die groeicijfers zijn het signaal voor het management om de komende jaren fors te gaan inzetten op verdere expansie. In Europa werden al enkele bedrijven overgenomen waardoor de groep nu de belangrijkste bumperproducent van Europa geworden is met een marktaandeel van 25%. Andere pijlers van de expansiestrategie zijn verdere investeringen in onderzoek&ontwikkeling en natuurlijk de uitbreiding van de Chinese activiteiten. Van Herck: "Dit alles zal het aandeel van de groeilanden in de omzetverdeling verdubbelen van 11% in 2009 tot 22% in 2014 ! Kortom, het aandeel Faurecia is een goede belegging om volop aan de groeiende autoverkopen in de groeilanden te participeren. Wacht op een terugkeer naar de uitbraakzone rond 20 euro om Faurecia opnieuw te kopen."