Geert Van Herck ((Leleux Associated Brokers): "CEO Cornu wijst er in de mededeling op dat omzetgroei één van de belangrijkste uitdagingen is voor Agfa. Na de verbetering van de schuldpositie en de drastische kostenbesparingen is het hoog tijd om weer aan omzetgroei te werken. Omzetgroei mag in deze context best gelezen worden als : Agfa wil ovenames doen om groter te worden ("In de toekomst zouden zich kansen kunnen voordoen die omvangrijkere financieringsbronnen vereisen", aldus Agfa)."

Agfa mikt in het bijzonder op uitbreiding in groeimarkten zoals China en India. Deze week (31 maart) komt Agfa-Gevaert met definitieve resultaten voor 2009. De groep verwacht voor 2009 een nettoresultaat van bij benadering 6 miljoen euro (2008 : verlies van 167 miljoen €).

Van Herck: "De koersexplosie van het afgelopen jaar onderstreept de turnaround van verlies naar winst. Beleggers die nog willen instappen, raden we aan te kopen op koerszwakte. Op de grafiek is de steunzone rond 6 € duidelijk zichtbaar. We willen daar onze aankooporders leggen. Bijkomend element om nog wat verkoopdruk te verwachten is de negatieve divergentie van de koers met de RSI-indicator (nieuwe koerstoppen niet bevestigd door de RSI-indicator, teken van afnemende kracht achter de koershausse)."

Geert Van Herck ((Leleux Associated Brokers): "CEO Cornu wijst er in de mededeling op dat omzetgroei één van de belangrijkste uitdagingen is voor Agfa. Na de verbetering van de schuldpositie en de drastische kostenbesparingen is het hoog tijd om weer aan omzetgroei te werken. Omzetgroei mag in deze context best gelezen worden als : Agfa wil ovenames doen om groter te worden ("In de toekomst zouden zich kansen kunnen voordoen die omvangrijkere financieringsbronnen vereisen", aldus Agfa)." Agfa mikt in het bijzonder op uitbreiding in groeimarkten zoals China en India. Deze week (31 maart) komt Agfa-Gevaert met definitieve resultaten voor 2009. De groep verwacht voor 2009 een nettoresultaat van bij benadering 6 miljoen euro (2008 : verlies van 167 miljoen €). Van Herck: "De koersexplosie van het afgelopen jaar onderstreept de turnaround van verlies naar winst. Beleggers die nog willen instappen, raden we aan te kopen op koerszwakte. Op de grafiek is de steunzone rond 6 € duidelijk zichtbaar. We willen daar onze aankooporders leggen. Bijkomend element om nog wat verkoopdruk te verwachten is de negatieve divergentie van de koers met de RSI-indicator (nieuwe koerstoppen niet bevestigd door de RSI-indicator, teken van afnemende kracht achter de koershausse)."