En waar de analisten een operationele winst van +/- 12,4 miljoen € verwachtten, publiceerde EVS een bedrag van 10,6 miljoen €.

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "De ontwikkeling van het orderboek was wellicht het meest teleurstellend. Het jaar 2010 is dan ook onder een beter gesternte gestart. Na een moeilijk jaar 2009 voor de ganse audiovisuele sektor zijn de kwartaal-op-kwartaalcijfers voor de omzet en operationele rendabiliteit in stijgende lijn bij EVS. Zo goed zelfs dat met een recruteringscampagne nieuwe medewerkers worden aangetrokken om aan de toenemende vraag (sinds de zomer van 2009) van een groeiend aantal klanten tegemoet te komen. De strategie in 2010 is duidelijk en ongewijzigd: de marktpositie van de regiewagens versterken en groei realiseren in de veelbelovende markt van het studiowerk."

Op het vlak van de digitale cinema heeft XDC (dochtermaatschappij van EVS en gezamenlijk eigendom van EVS, GIMV en SRIW) 15,3 miljoen € opgehaald om de uitrusting van meer dan 8.000 digitale bioscopen in Europa te garanderen vóór 2015.

Van Herck: "Tot op heden zijn slechts 5% van de Europese filmzalen digitaal en dit aantal gaat flink groeien in de komende jaren dankzij een financierings- en uitrustingsplan voorgesteld door XDC (6 overeenkomsten met grote Amerikaanse studios zoals Warner, Fox, Universal, Paramount, Sony en Disney). Maar ook dankzij het grote succes van films in 3-D. 2010 moet dus een goed jaar worden, maar het is voorbarig resultaten op hetzelfde niveau als 2008 te verwachten. Het is zeer waarschijnlijk dat de beste resultaten pas in 2011 of 2012 gehaald zullen worden.

In de hoofden van de beleggers blijven er twijfels bestaan, na de teleurstelling van de laatste kwartaalresulaten. Het feit dat een mede-oprichter zijn positie afgebouwd heeft, is mogelijk mee de oorzaak van het dalende koersverloop sinds oktober 2009. Op de korte termijn wijzen alle analytische parameters in de richting van een neutrale tot positieve opinie. Hou wel in het achterhoofd dat aan 7 keer de boekwaarde een voorzichtige aanpak op dit moment de voorkeur heeft. In afwachting van nieuwe ontwikkelingen en de bevestiging van het operationele herstel handhaven we ons houden advies."

En waar de analisten een operationele winst van +/- 12,4 miljoen € verwachtten, publiceerde EVS een bedrag van 10,6 miljoen €. Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "De ontwikkeling van het orderboek was wellicht het meest teleurstellend. Het jaar 2010 is dan ook onder een beter gesternte gestart. Na een moeilijk jaar 2009 voor de ganse audiovisuele sektor zijn de kwartaal-op-kwartaalcijfers voor de omzet en operationele rendabiliteit in stijgende lijn bij EVS. Zo goed zelfs dat met een recruteringscampagne nieuwe medewerkers worden aangetrokken om aan de toenemende vraag (sinds de zomer van 2009) van een groeiend aantal klanten tegemoet te komen. De strategie in 2010 is duidelijk en ongewijzigd: de marktpositie van de regiewagens versterken en groei realiseren in de veelbelovende markt van het studiowerk." Op het vlak van de digitale cinema heeft XDC (dochtermaatschappij van EVS en gezamenlijk eigendom van EVS, GIMV en SRIW) 15,3 miljoen € opgehaald om de uitrusting van meer dan 8.000 digitale bioscopen in Europa te garanderen vóór 2015. Van Herck: "Tot op heden zijn slechts 5% van de Europese filmzalen digitaal en dit aantal gaat flink groeien in de komende jaren dankzij een financierings- en uitrustingsplan voorgesteld door XDC (6 overeenkomsten met grote Amerikaanse studios zoals Warner, Fox, Universal, Paramount, Sony en Disney). Maar ook dankzij het grote succes van films in 3-D. 2010 moet dus een goed jaar worden, maar het is voorbarig resultaten op hetzelfde niveau als 2008 te verwachten. Het is zeer waarschijnlijk dat de beste resultaten pas in 2011 of 2012 gehaald zullen worden. In de hoofden van de beleggers blijven er twijfels bestaan, na de teleurstelling van de laatste kwartaalresulaten. Het feit dat een mede-oprichter zijn positie afgebouwd heeft, is mogelijk mee de oorzaak van het dalende koersverloop sinds oktober 2009. Op de korte termijn wijzen alle analytische parameters in de richting van een neutrale tot positieve opinie. Hou wel in het achterhoofd dat aan 7 keer de boekwaarde een voorzichtige aanpak op dit moment de voorkeur heeft. In afwachting van nieuwe ontwikkelingen en de bevestiging van het operationele herstel handhaven we ons houden advies."