Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Dat schreef het Handelsblatt een tijdje geleden. Toch wel het belangrijkste nieuwsbericht dat we de afgelopen weken over de Duitse autobouwer tegenkwamen. Zoals voor veel autoconstructeurs wordt ook China steeds belangrijker voor de Volkswagen-groep."

Vorig jaar verkocht VW er bijna twee miljoen voertuigen, twee keer zoveel als in Duitsland. Tegen 2018 wil de groep Toyota onttronen als grootste autobouwer ter wereld. Van Herck: "Een flink deel van de groei die daarvoor nodig is, moet van China komen. Is het zijdelingse koerspatroon van de afgelopen maanden een aanwijzing dat de Chinese economie aan het afkoelen is (en daardoor de groei van de autoverkopen wat op een lager peil komt te liggen) ? De recente koersopstoot van de Shanghai Composite beursindex laat allezins iets anders vermoeden en kan betekenen dat ook VW opwaarts gaat uitbreken (vermits China een belangrijke invloed heeft op het sentiment voor de aandelen uit de autossector). We verwachten een koersuitbraak richting 140 euro zolang de recente bodem op 100 euro standhoudt !"

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Dat schreef het Handelsblatt een tijdje geleden. Toch wel het belangrijkste nieuwsbericht dat we de afgelopen weken over de Duitse autobouwer tegenkwamen. Zoals voor veel autoconstructeurs wordt ook China steeds belangrijker voor de Volkswagen-groep." Vorig jaar verkocht VW er bijna twee miljoen voertuigen, twee keer zoveel als in Duitsland. Tegen 2018 wil de groep Toyota onttronen als grootste autobouwer ter wereld. Van Herck: "Een flink deel van de groei die daarvoor nodig is, moet van China komen. Is het zijdelingse koerspatroon van de afgelopen maanden een aanwijzing dat de Chinese economie aan het afkoelen is (en daardoor de groei van de autoverkopen wat op een lager peil komt te liggen) ? De recente koersopstoot van de Shanghai Composite beursindex laat allezins iets anders vermoeden en kan betekenen dat ook VW opwaarts gaat uitbreken (vermits China een belangrijke invloed heeft op het sentiment voor de aandelen uit de autossector). We verwachten een koersuitbraak richting 140 euro zolang de recente bodem op 100 euro standhoudt !"