Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "De schade beperken was hun operationele strategie en voor investeringen in nieuwe software was toen even geen tijd. Logisch dat de koers van Vasco Data onder druk stond. We sloten onze vorige analyse af met de melding dat een koers van 5,50 - 6 USD beter te rechtvaardigen was."

In augustus 2010 haalde Vasco Data zijn laagste niveau (5,76 USD op 13 augustus). Sindsdien is de koers weer aan de beterhand. Welk een verschil enkele maanden kunnen maken! Van Herck: "In het huidige resultatenseizoen zijn de resultaten van de banken sterk aan de beterhand. Het sentiment t.a.v. de financials is duidelijk verbeterd en dit straalt af de koersontwikkeling van Vasco Data. Het bedrijf zelf pakte zopas met mooie resultaten uit : omzet, bedrijfs- en nettowinst gingen fors de hoogte in. En sinds het tweede kwartaal is het orderboek aan een mooie remonte bezig."

Beleggers beloonden de sterke resultaten met een sterke koersopstoot die gepaard ging met grote volumes. Analisten deden hun duit in het zakje door hun winstverwachtingen voor Vasco Data op te trekken.

Van Herck: "Keerzijde van de medaille is dat de waardering van het aandeel naar de dure kant is opgeschoven. Een koers/winstverhouding van 31,34 is op zijn zachtst gezegd niet goedkoep meer en volgens een berekening van de intrinsieke waarde is het aandeel zo'n 10% overgewaardeerd. Een correctie is dan ook welkom en zolang de koers boven de belangrijke langetermijnsteun van 6 USD blijft, geloven we dat de koers van Vasco Data verder kan stijgen naar 9 USD. De core business van Vasco Data blijft immers groeien : financiële instellingen willen hun transacties beter beveiligen en de groei van het aantal online-applicaties bij grote bedrijven en overheden vereisen een stricte controle van de gebruikers (grote nadruk op de controle tot netwerktoegang d.m.v. paswoorden en identificatieprocedures). In deze toepassingen en applicaties bezit Vasco Data heel wat expertise!"

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "De schade beperken was hun operationele strategie en voor investeringen in nieuwe software was toen even geen tijd. Logisch dat de koers van Vasco Data onder druk stond. We sloten onze vorige analyse af met de melding dat een koers van 5,50 - 6 USD beter te rechtvaardigen was." In augustus 2010 haalde Vasco Data zijn laagste niveau (5,76 USD op 13 augustus). Sindsdien is de koers weer aan de beterhand. Welk een verschil enkele maanden kunnen maken! Van Herck: "In het huidige resultatenseizoen zijn de resultaten van de banken sterk aan de beterhand. Het sentiment t.a.v. de financials is duidelijk verbeterd en dit straalt af de koersontwikkeling van Vasco Data. Het bedrijf zelf pakte zopas met mooie resultaten uit : omzet, bedrijfs- en nettowinst gingen fors de hoogte in. En sinds het tweede kwartaal is het orderboek aan een mooie remonte bezig." Beleggers beloonden de sterke resultaten met een sterke koersopstoot die gepaard ging met grote volumes. Analisten deden hun duit in het zakje door hun winstverwachtingen voor Vasco Data op te trekken. Van Herck: "Keerzijde van de medaille is dat de waardering van het aandeel naar de dure kant is opgeschoven. Een koers/winstverhouding van 31,34 is op zijn zachtst gezegd niet goedkoep meer en volgens een berekening van de intrinsieke waarde is het aandeel zo'n 10% overgewaardeerd. Een correctie is dan ook welkom en zolang de koers boven de belangrijke langetermijnsteun van 6 USD blijft, geloven we dat de koers van Vasco Data verder kan stijgen naar 9 USD. De core business van Vasco Data blijft immers groeien : financiële instellingen willen hun transacties beter beveiligen en de groei van het aantal online-applicaties bij grote bedrijven en overheden vereisen een stricte controle van de gebruikers (grote nadruk op de controle tot netwerktoegang d.m.v. paswoorden en identificatieprocedures). In deze toepassingen en applicaties bezit Vasco Data heel wat expertise!"