Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Van deze groei zal ongeveer 3% tot 4% van overnames komen. Maar het belangrijkste nieuws dat ons uit Parijs bereikte, heeft toch te maken met het toenemende belang van de groeilanden in de omzetmix van Saint- Gobain. Want de grootste groei van de vraag naar bouwmaterialen zal toch uit die landen komen die nog veel in hun infrastructuur gaan investeren : China, India en Brazilië."

In Azië schuift de groep een omzetdoelstelling van 11,5 miljard euro naar voren of 26% van de omzet (nu : 7,6 miljard euro en 20% van de omzet). In Brazilië wil de groep 3,2 miljard omzet halen in 2015 vs 2,2 miljard euro in 2010. Tenslotte wordt in India op een omzet van 1 miljard euro gerekend vs 425 miljoen euro in 2010.

Van Herck: "Kortom, zolang er in de groeimarkten geen ongelukken gebeuren, ziet het omzetplaatje er goed uit voor de Franse groep. Beleggers willen hun graantje van deze groei wel meepikken : sinds het einde van augustus zit de koers in een stijgende trend. En nu lijkt de koers te gaan uitbreken boven de dalende trendlijn van maart 2008 : een belangrijk signaal want deze trendlijn hield al drie keer een uitbraakpoging tegen. Als de koers ook de kaap van 40 euro kan nemen, zien we de komende kwartalen een koersstijging naar 55 euro gebeuren. Voorwaarde is wel dat de koers niet meer onder 28 euro duikt. Dat niveau is onze stop loss."

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Van deze groei zal ongeveer 3% tot 4% van overnames komen. Maar het belangrijkste nieuws dat ons uit Parijs bereikte, heeft toch te maken met het toenemende belang van de groeilanden in de omzetmix van Saint- Gobain. Want de grootste groei van de vraag naar bouwmaterialen zal toch uit die landen komen die nog veel in hun infrastructuur gaan investeren : China, India en Brazilië." In Azië schuift de groep een omzetdoelstelling van 11,5 miljard euro naar voren of 26% van de omzet (nu : 7,6 miljard euro en 20% van de omzet). In Brazilië wil de groep 3,2 miljard omzet halen in 2015 vs 2,2 miljard euro in 2010. Tenslotte wordt in India op een omzet van 1 miljard euro gerekend vs 425 miljoen euro in 2010. Van Herck: "Kortom, zolang er in de groeimarkten geen ongelukken gebeuren, ziet het omzetplaatje er goed uit voor de Franse groep. Beleggers willen hun graantje van deze groei wel meepikken : sinds het einde van augustus zit de koers in een stijgende trend. En nu lijkt de koers te gaan uitbreken boven de dalende trendlijn van maart 2008 : een belangrijk signaal want deze trendlijn hield al drie keer een uitbraakpoging tegen. Als de koers ook de kaap van 40 euro kan nemen, zien we de komende kwartalen een koersstijging naar 55 euro gebeuren. Voorwaarde is wel dat de koers niet meer onder 28 euro duikt. Dat niveau is onze stop loss."