Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Hopelijk dacht U niet dat ons advies een aprilgrap was. Picanol heeft vorige maand cijfers over het eerste kwartaal van 2010 vrijgegeven. En die waren zonder meer uitstekend. De herleving in Azië deed de omzet van Picanol in het eerste kwartaal van 2010 met 87 procent stijgen van 41,95 miljoen € naar 78,53 miljoen €. Picanol houdt er rekening mee dat de stijgende vraag naar weefmachines zich ook in de volgende maanden zal doorzetten. Ze verwacht dat dit een positieve impact zal uitoefenen op de activiteiten van de groep in de rest van 2010."

Na de forse koersstijging van vorige maand consolideert het aandeel tussen 4,70 - 5,50 €. Van Herck: "Het is best mogelijk dat er een driehoeksformatie gebouwd wordt (merk de analogie met het patroon van eind maart/begin april 2010). Zoals al vaak gezegd is een driehoeksformatie een correctie tegen de structurele trend (in het geval van Picanol : stijgend). We verwachten daarom een opwaartse uitbraak uit deze potentiële driehoeksformatie in de komende weken. Het aandeel kan dus nog gekocht worden. We vestigen nog kort de aandacht op de grote volumes bij koersstijging : dit wijst erop dat veel beleggers in dit aandeel willen stappen. De stop loss zetten we op 4 €."

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Hopelijk dacht U niet dat ons advies een aprilgrap was. Picanol heeft vorige maand cijfers over het eerste kwartaal van 2010 vrijgegeven. En die waren zonder meer uitstekend. De herleving in Azië deed de omzet van Picanol in het eerste kwartaal van 2010 met 87 procent stijgen van 41,95 miljoen € naar 78,53 miljoen €. Picanol houdt er rekening mee dat de stijgende vraag naar weefmachines zich ook in de volgende maanden zal doorzetten. Ze verwacht dat dit een positieve impact zal uitoefenen op de activiteiten van de groep in de rest van 2010." Na de forse koersstijging van vorige maand consolideert het aandeel tussen 4,70 - 5,50 €. Van Herck: "Het is best mogelijk dat er een driehoeksformatie gebouwd wordt (merk de analogie met het patroon van eind maart/begin april 2010). Zoals al vaak gezegd is een driehoeksformatie een correctie tegen de structurele trend (in het geval van Picanol : stijgend). We verwachten daarom een opwaartse uitbraak uit deze potentiële driehoeksformatie in de komende weken. Het aandeel kan dus nog gekocht worden. We vestigen nog kort de aandacht op de grote volumes bij koersstijging : dit wijst erop dat veel beleggers in dit aandeel willen stappen. De stop loss zetten we op 4 €."