Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Esco, de zoutdivisie van K+S, plukt de vruchten van de investeringen in nieuwe opslagcapaciteit sinds de strenge koude van begin dit jaar. Esco realiseert een jaaromzet van 400 miljoen euro en stelt 1.300 mensen te werk. De productiecapaciteit bedraagt 9,7 miljoen ton en hierdoor is de groep de nummer 1 in Europa."

Strooizout neemt hiervan één derde voor zijn rekening en 80% van het strooizout wordt door autosnelwegbeheerders aangekocht. Naast de zoutproductie is K+S nog één van de belangrijkste producenten van meststoffen op wereldvlak. Van Herck: "Een activiteit die sterk ondersteund wordt door de grote meststoffenvraag vanuit de groeilanden. Wie de koersgrafiek bekijkt, ziet dat het aandeel nog steeds niet hersteld is van de klap van de zomer van 2008. De koers lijkt zich te bewegen in een trading range tussen 40 en 60 euro. Met de recente uitbraak boven 47,50 euro is het best mogelijk dat de koers de komende weken verder stoomt naar 60 euro. Rond dat niveau raden we aan winst te nemen. Want de langetermijntrend van dit aandeel blijft naar onze mening neerwaarts gericht. De huidige zijwaartste beweging is slechts een tijdelijk stijging ! Stop loss voor deze aankooptip is 42,60 euro."

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Esco, de zoutdivisie van K+S, plukt de vruchten van de investeringen in nieuwe opslagcapaciteit sinds de strenge koude van begin dit jaar. Esco realiseert een jaaromzet van 400 miljoen euro en stelt 1.300 mensen te werk. De productiecapaciteit bedraagt 9,7 miljoen ton en hierdoor is de groep de nummer 1 in Europa." Strooizout neemt hiervan één derde voor zijn rekening en 80% van het strooizout wordt door autosnelwegbeheerders aangekocht. Naast de zoutproductie is K+S nog één van de belangrijkste producenten van meststoffen op wereldvlak. Van Herck: "Een activiteit die sterk ondersteund wordt door de grote meststoffenvraag vanuit de groeilanden. Wie de koersgrafiek bekijkt, ziet dat het aandeel nog steeds niet hersteld is van de klap van de zomer van 2008. De koers lijkt zich te bewegen in een trading range tussen 40 en 60 euro. Met de recente uitbraak boven 47,50 euro is het best mogelijk dat de koers de komende weken verder stoomt naar 60 euro. Rond dat niveau raden we aan winst te nemen. Want de langetermijntrend van dit aandeel blijft naar onze mening neerwaarts gericht. De huidige zijwaartste beweging is slechts een tijdelijk stijging ! Stop loss voor deze aankooptip is 42,60 euro."