Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Oorzaken kunnen bij het Duitse shortverbod of de aanhoudende verzwakking van de euro gezocht worden. Ons lijkt het er meer op dat de markten sinds maart 2009 zeer sterk gestegen waren en hierdoor waren vele technische indicatoren in het rood verzeild. Deze "overkochte" toestand moet nu in een "oververkochte" toestand omslaan vooraleer de beurzen opnieuw hoger gaan. Voorlopig zien we nog geen signalen van een mogelijke trendommekeer en daarom houden we vast aan onze verkoopstrategie."

Dynamische beleggers hebben de afgelopen weken kunnen profiteren van hun aankopen van short trackers op de Euro Stoxx 50. Neutrale en defensieve beleggers hebben hun winst gerealiseerd en zetten hun cash binnenkort aan het werk. Van Herck: "Inderdaad, binnenkort want de Euro Stoxx 50 heeft de bodem nog niet bereikt. In de komende weken verwachten we een neerwaartse doorbraak door 2.472,10 punten. Het volgende belangrijke steunniveau is 2.404,10 punten, het 50% retracementniveau van de ganse 2009 - 2010 rally. Kortom, er bestaat nog steeds een dalingspotentieel van 10%. In de tussentijd loont het de moeite onze lijst van koopwaardige aandelen op fundamentele basis te overlopen en reeds lage aankooplimieten in de markt te leggen."

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Oorzaken kunnen bij het Duitse shortverbod of de aanhoudende verzwakking van de euro gezocht worden. Ons lijkt het er meer op dat de markten sinds maart 2009 zeer sterk gestegen waren en hierdoor waren vele technische indicatoren in het rood verzeild. Deze "overkochte" toestand moet nu in een "oververkochte" toestand omslaan vooraleer de beurzen opnieuw hoger gaan. Voorlopig zien we nog geen signalen van een mogelijke trendommekeer en daarom houden we vast aan onze verkoopstrategie." Dynamische beleggers hebben de afgelopen weken kunnen profiteren van hun aankopen van short trackers op de Euro Stoxx 50. Neutrale en defensieve beleggers hebben hun winst gerealiseerd en zetten hun cash binnenkort aan het werk. Van Herck: "Inderdaad, binnenkort want de Euro Stoxx 50 heeft de bodem nog niet bereikt. In de komende weken verwachten we een neerwaartse doorbraak door 2.472,10 punten. Het volgende belangrijke steunniveau is 2.404,10 punten, het 50% retracementniveau van de ganse 2009 - 2010 rally. Kortom, er bestaat nog steeds een dalingspotentieel van 10%. In de tussentijd loont het de moeite onze lijst van koopwaardige aandelen op fundamentele basis te overlopen en reeds lage aankooplimieten in de markt te leggen."