Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Club Med tekende in 2009/2010 een nettoverlies op van 14 miljoen euro tegen 53 miljoen euro een jaar eerder. Voor niet-courante elementen (herstructureringen en sluiting van onrendabele vakantiedorpen) en voor belastingen leverde het afgelopen boekjaar een winst op van 8 miljoen euro."

De omzet bleef het voorbije boekjaar nagenoeg stabiel op 1,35 miljard euro. Ondanks een matte toerismemarkt in Europa wist Club Med 9 procent meer bestellingen te boeken. In het derde kwartaal stegen de reservaties met 15 procent en in het vierde kwartaal liggen ze tot dusver 13 procent hoger."

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Volgens Henri Giscard d'Estaing, de PDG van de groep, ziet 2011 er veelbelovend uit: de groep genereert voortaan een structurele vrije kasstroom en de reservaties voor het winterseizoen groeien met twee cijfers. Bovendien opent Club Med tegelijk twee nieuwe vakantiedorpen: Sinai Bay in Egypte en Yabuli, zijn eerste in China. Tegen 2015 moet China trouwens, dankzij de opening van 5 nieuwe vakantiedorpen en met de hulp van de nieuwe aandeelhouder Fosun, de tweede markt voor Club Med worden."

Het goede resultatennieuws deed de koers flink stijgen en alles wijst erop dat de sterke weerstand op 14,50 - 14,70 euro er de komende dagen moet aan geloven. Leleux: "We kopen Club Med met als koersdoel de weerstandszone tussen

16,65 - 18 euro. Stop loss is 13 euro."

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Club Med tekende in 2009/2010 een nettoverlies op van 14 miljoen euro tegen 53 miljoen euro een jaar eerder. Voor niet-courante elementen (herstructureringen en sluiting van onrendabele vakantiedorpen) en voor belastingen leverde het afgelopen boekjaar een winst op van 8 miljoen euro." De omzet bleef het voorbije boekjaar nagenoeg stabiel op 1,35 miljard euro. Ondanks een matte toerismemarkt in Europa wist Club Med 9 procent meer bestellingen te boeken. In het derde kwartaal stegen de reservaties met 15 procent en in het vierde kwartaal liggen ze tot dusver 13 procent hoger." Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Volgens Henri Giscard d'Estaing, de PDG van de groep, ziet 2011 er veelbelovend uit: de groep genereert voortaan een structurele vrije kasstroom en de reservaties voor het winterseizoen groeien met twee cijfers. Bovendien opent Club Med tegelijk twee nieuwe vakantiedorpen: Sinai Bay in Egypte en Yabuli, zijn eerste in China. Tegen 2015 moet China trouwens, dankzij de opening van 5 nieuwe vakantiedorpen en met de hulp van de nieuwe aandeelhouder Fosun, de tweede markt voor Club Med worden." Het goede resultatennieuws deed de koers flink stijgen en alles wijst erop dat de sterke weerstand op 14,50 - 14,70 euro er de komende dagen moet aan geloven. Leleux: "We kopen Club Med met als koersdoel de weerstandszone tussen 16,65 - 18 euro. Stop loss is 13 euro."