Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "De opmars van de Chinese aandelenmarkt sinds juli ging hand in hand met de publicatie van uitstekende economische indicatoren. In september werd bekendgemaakt dat de verwerkende nijverheid groeide aan het sterkste tempo in vier maanden. En in augustus nam de industriële productie zo maar eventjes met 13,9% toe !"

Als kers op de taart liet Moody's (een kredietbeoordelaar) weten dat de rating op de Chinese schuld in de toekomst misschien verhoogd zou worden (een betere rating verhoogt de kredietwaardigheid en daardoor moet het land minder intresten betalen aan zijn schuldeisers). Van Herck: "De afgelopen weken profiteerde de Chinese grondstoffenwaarden van de zwakke dollar die aanleiding gaf voor een rally van de CRB-grondstoffenindex. We verwachten dat de Chinese aandelenmarkt de komende maanden nog hoger kan en daardoor een alternatief is voor de Europese markt. Probleem is wel dat we geen tracker vonden die de Shanghai Composite Index volgt. De tracker die het dichtst deze index volgt is de Hang Seng China Entreprise Index, een index uit Hong Kong die belangrijke Chinese aandelen bevat. De grafiek van deze index oogt mooi, met een uitbraak boven de dalende trendlijn die de weg vrijmaakt voor een stijging naar de weerstandszone van 15.000 punten. We kopen de Lyxor ETF China Entreprise (ISIN : FR0010204081). Zolang de index boven 11.296 punten blijft, is de trend stijgend !"

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "De opmars van de Chinese aandelenmarkt sinds juli ging hand in hand met de publicatie van uitstekende economische indicatoren. In september werd bekendgemaakt dat de verwerkende nijverheid groeide aan het sterkste tempo in vier maanden. En in augustus nam de industriële productie zo maar eventjes met 13,9% toe !" Als kers op de taart liet Moody's (een kredietbeoordelaar) weten dat de rating op de Chinese schuld in de toekomst misschien verhoogd zou worden (een betere rating verhoogt de kredietwaardigheid en daardoor moet het land minder intresten betalen aan zijn schuldeisers). Van Herck: "De afgelopen weken profiteerde de Chinese grondstoffenwaarden van de zwakke dollar die aanleiding gaf voor een rally van de CRB-grondstoffenindex. We verwachten dat de Chinese aandelenmarkt de komende maanden nog hoger kan en daardoor een alternatief is voor de Europese markt. Probleem is wel dat we geen tracker vonden die de Shanghai Composite Index volgt. De tracker die het dichtst deze index volgt is de Hang Seng China Entreprise Index, een index uit Hong Kong die belangrijke Chinese aandelen bevat. De grafiek van deze index oogt mooi, met een uitbraak boven de dalende trendlijn die de weg vrijmaakt voor een stijging naar de weerstandszone van 15.000 punten. We kopen de Lyxor ETF China Entreprise (ISIN : FR0010204081). Zolang de index boven 11.296 punten blijft, is de trend stijgend !"