Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Een belangrijke verklaring is de toegenomen concurrentie op de Engelse markt voor telecomdiensten. Nochtans gaat deze omzetdaling niet gepaard met een rendabiliteitsverlies : de bedrijfskasstroom stijgt met 6% tot 1,39 miljard GBP, de bedrijfswinst stijgt met 14% tot 670 miljoen GBP en de winst per aandeel bedraagt 4,4 pence (+16%)."

Het spreekt voor zich dat de rendabiliteit dankzij een stricte kostenbeheersing kon gevrijwaard blijven. Eveneens positief is het verder terugdringen van de schuldenlast van de Britse telecomgroep : eind juni stond de teller van de schuld op 8,8 miljard GBP, een daling met 16% t.o.v. één jaar geleden.

Van Herck: "Voor het lopende kwartaal verwacht het management wel een tragere EBITDA-groei omwille van een groei van de investeringen. Beleggers hebben vertrouwen in de BT, getuige de opwaartse trend van de afgelopen weken. Momenteel flirt de koers met de sterke weerstand op 1,48 GBP. We kopen aan de huidige koersen. Zolang de koers standhoudt boven de laatste bodem van 1,23 GBP (24 augustus 2010), blijven we BT één van de interessantere telecombedrijven vinden."

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Een belangrijke verklaring is de toegenomen concurrentie op de Engelse markt voor telecomdiensten. Nochtans gaat deze omzetdaling niet gepaard met een rendabiliteitsverlies : de bedrijfskasstroom stijgt met 6% tot 1,39 miljard GBP, de bedrijfswinst stijgt met 14% tot 670 miljoen GBP en de winst per aandeel bedraagt 4,4 pence (+16%)." Het spreekt voor zich dat de rendabiliteit dankzij een stricte kostenbeheersing kon gevrijwaard blijven. Eveneens positief is het verder terugdringen van de schuldenlast van de Britse telecomgroep : eind juni stond de teller van de schuld op 8,8 miljard GBP, een daling met 16% t.o.v. één jaar geleden. Van Herck: "Voor het lopende kwartaal verwacht het management wel een tragere EBITDA-groei omwille van een groei van de investeringen. Beleggers hebben vertrouwen in de BT, getuige de opwaartse trend van de afgelopen weken. Momenteel flirt de koers met de sterke weerstand op 1,48 GBP. We kopen aan de huidige koersen. Zolang de koers standhoudt boven de laatste bodem van 1,23 GBP (24 augustus 2010), blijven we BT één van de interessantere telecombedrijven vinden."