Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "In 2009 bedroeg de omzet van de grootste verfproducent ter wereld nog 13,9 miljard euro. Het bedrijf streeft naar een jaarlijkse groei van de winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen (EBITDA) en handhaaft de doelstelling van een EBITDA-marge op 13-15 procent."

Het concern gaat zich nadrukkelijker richten op opkomende markten om in te spelen op de sterke groei in die gebieden. Dat de koers het afgelopen jaar een zijwaarts verloop heeft laten zien (in tegenstelling tot de Duitse sectorgenoten waarvan de koers wel fors hoger ging), heeft volgens waarnemers veel te maken met de tijd die de groep nodig heeft om de gestegen grondstoffenkosten door te rekenen aan zijn klanten.

Er wordt met een termijn van 3-6 maanden gerekend wat betekent dat de cijfers van het vierde kwartaal een eerste signaal van hogere verkoopprijzen zullen geven. Van Herck: "Hogere volumes en hogere prijzen moeten de rendabiliteit van Akzo positief beïnvloeden. Beleggers anticiperen hier reeds op want vandaag gaat de koers meer dan 2% hoger. Wij verwachten de komende maanden een opwaartse koersuitbraak waardoor het aandeel zijn vorige top op 57,89 (april 2008) opnieuw kan evenaren ! Stop loss is 40,70 euro."

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "In 2009 bedroeg de omzet van de grootste verfproducent ter wereld nog 13,9 miljard euro. Het bedrijf streeft naar een jaarlijkse groei van de winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen (EBITDA) en handhaaft de doelstelling van een EBITDA-marge op 13-15 procent." Het concern gaat zich nadrukkelijker richten op opkomende markten om in te spelen op de sterke groei in die gebieden. Dat de koers het afgelopen jaar een zijwaarts verloop heeft laten zien (in tegenstelling tot de Duitse sectorgenoten waarvan de koers wel fors hoger ging), heeft volgens waarnemers veel te maken met de tijd die de groep nodig heeft om de gestegen grondstoffenkosten door te rekenen aan zijn klanten. Er wordt met een termijn van 3-6 maanden gerekend wat betekent dat de cijfers van het vierde kwartaal een eerste signaal van hogere verkoopprijzen zullen geven. Van Herck: "Hogere volumes en hogere prijzen moeten de rendabiliteit van Akzo positief beïnvloeden. Beleggers anticiperen hier reeds op want vandaag gaat de koers meer dan 2% hoger. Wij verwachten de komende maanden een opwaartse koersuitbraak waardoor het aandeel zijn vorige top op 57,89 (april 2008) opnieuw kan evenaren ! Stop loss is 40,70 euro."