Geert Van Herck (Leleux AB): "Vooral dat laatste zullen beleggers weten te appreciëren. Want Opti-Ex was lang een blok aan het been voor Exmar. In volle olieprijshausse (2007 - 2008) wou het management een graantje meepikken van de forse investeringsbudgetten van de grote oliemaatschappijen door de bouw van een drijvend productieplatform."

De hoge olieprijs zette de oliemajors er immers toe aan nieuwe reserves te gaan opsporen om deze te verkopen aan de verdere verwachte stijging van de olieprijs. Maar toen brak de financiële crisis uit en de rest van het verhaal is gekend. De olieprijs kelderde, investeringen werden geschrapt en Exmar bleef achter met een werkloos platform.

Van Herck: "Maar ondertussen is er een koper gevonden in LLOG Deepwater Development Company. Iedereen kan dus opgelucht adem halen. De koers is de afgelopen weken mooi gestegen. We achten het mogelijk dat de koers na een opwaartse doorbraak door de horizontale weerstand van 6,12 euro verder kan stijgen naar 6,80 euro. Momenteel stellen we wel een negatieve divergentie tussen koers en RSI vast. Een signaal dat de koers wat moet temporiseren alvorens verder te kunnen stijgen. We raden aan posities in dit aandeel uit te breiden of op te bouwen tussen 5,60 - 5,80 euro. Stop loss is 5,20 euro."

Geert Van Herck (Leleux AB): "Vooral dat laatste zullen beleggers weten te appreciëren. Want Opti-Ex was lang een blok aan het been voor Exmar. In volle olieprijshausse (2007 - 2008) wou het management een graantje meepikken van de forse investeringsbudgetten van de grote oliemaatschappijen door de bouw van een drijvend productieplatform." De hoge olieprijs zette de oliemajors er immers toe aan nieuwe reserves te gaan opsporen om deze te verkopen aan de verdere verwachte stijging van de olieprijs. Maar toen brak de financiële crisis uit en de rest van het verhaal is gekend. De olieprijs kelderde, investeringen werden geschrapt en Exmar bleef achter met een werkloos platform. Van Herck: "Maar ondertussen is er een koper gevonden in LLOG Deepwater Development Company. Iedereen kan dus opgelucht adem halen. De koers is de afgelopen weken mooi gestegen. We achten het mogelijk dat de koers na een opwaartse doorbraak door de horizontale weerstand van 6,12 euro verder kan stijgen naar 6,80 euro. Momenteel stellen we wel een negatieve divergentie tussen koers en RSI vast. Een signaal dat de koers wat moet temporiseren alvorens verder te kunnen stijgen. We raden aan posities in dit aandeel uit te breiden of op te bouwen tussen 5,60 - 5,80 euro. Stop loss is 5,20 euro."