Geert van Herck (Leleux Associated Brokers): "Nu de door ons verwachte koerscorrectie goed en wel op gang gekomen is, is het sentiment op de markten zeer pessimistisch geworden. En vanuit een contrair standpunt is het dan uitkijken geblazen. Herinner u het eerste kwartaal van 2009 ! Bovendien begint de Euro Stoxx 50 in de buurt te komen van de door ons vooropgestelde steunzone : 2.555 - 2.600 punten. We zijn benieuwd hoe de index zal reageren bij het bereiken van deze steunzone. Kan een herstel ingezet worden (met grote volumes !) of schommelt de index enkel dagen eerder zijwaarts in een trading range ? Afwachten dus."

Hou er wel rekening mee dat een neerwaartse doorbraak door de steunzone voor een versnelling van de daling kan leiden. Want alle analisten, fondsen vermogensbeheerders en speculanten houden deze zone in de gaten. Van Herck: "Conclusie : beleggers die ons advies opvolgden en short trackers op de Euro Stoxx 50 kochten, houden vast aan hun positie. Geïnteresseerde beleggers stappen pas in bij een neerwaartse doorbraak door 2.555 punten. Tenslotte nog dit : wanneer worden we terug optimistischer voor de Europese sterindex ? Enkel bij een opwaartse doorbraak door 2.800 punten. Een niveau waarvan we nog een eindje van verwijderd zijn..."

Geert van Herck (Leleux Associated Brokers): "Nu de door ons verwachte koerscorrectie goed en wel op gang gekomen is, is het sentiment op de markten zeer pessimistisch geworden. En vanuit een contrair standpunt is het dan uitkijken geblazen. Herinner u het eerste kwartaal van 2009 ! Bovendien begint de Euro Stoxx 50 in de buurt te komen van de door ons vooropgestelde steunzone : 2.555 - 2.600 punten. We zijn benieuwd hoe de index zal reageren bij het bereiken van deze steunzone. Kan een herstel ingezet worden (met grote volumes !) of schommelt de index enkel dagen eerder zijwaarts in een trading range ? Afwachten dus." Hou er wel rekening mee dat een neerwaartse doorbraak door de steunzone voor een versnelling van de daling kan leiden. Want alle analisten, fondsen vermogensbeheerders en speculanten houden deze zone in de gaten. Van Herck: "Conclusie : beleggers die ons advies opvolgden en short trackers op de Euro Stoxx 50 kochten, houden vast aan hun positie. Geïnteresseerde beleggers stappen pas in bij een neerwaartse doorbraak door 2.555 punten. Tenslotte nog dit : wanneer worden we terug optimistischer voor de Europese sterindex ? Enkel bij een opwaartse doorbraak door 2.800 punten. Een niveau waarvan we nog een eindje van verwijderd zijn..."