De Nederlandse retailer zag de Amerikaanse bedrijfswinst met 38% zakken tot 180 miljoen dollar, wat de operationele marge op 3,2% brengt. Dat is bijna de helft van Delhaize.

Geert Van Herck (Leleux AB): "Onze laatste technische analyse van Delhaize dateert van 10 november 2010 (kopen, koers : 50,89 euro) en was ook gelinkt aan de Amerikaanse activiteiten van Delhaize (inspelen op het verwachte dollarherstel vermits Delhaize veruit één van de belangrijkste dollarverdieners op de Brusselse beurs is). Loont Delhaize nog steeds de moeite ? Jazeker, met één belangrijk advies : zolang de koers boven de steunzone van 56 - 58 euro blijft, is de stijgende trend nog altijd intact. Onder 56 euro moet er afgebouwd worden. Weerstand ligt er op 62 euro (bovenkant van het stijgende trendkanaal en horizontale weerstand van de top van juli 2010). Koersdoel : 66 - 68 euro."

De Nederlandse retailer zag de Amerikaanse bedrijfswinst met 38% zakken tot 180 miljoen dollar, wat de operationele marge op 3,2% brengt. Dat is bijna de helft van Delhaize. Geert Van Herck (Leleux AB): "Onze laatste technische analyse van Delhaize dateert van 10 november 2010 (kopen, koers : 50,89 euro) en was ook gelinkt aan de Amerikaanse activiteiten van Delhaize (inspelen op het verwachte dollarherstel vermits Delhaize veruit één van de belangrijkste dollarverdieners op de Brusselse beurs is). Loont Delhaize nog steeds de moeite ? Jazeker, met één belangrijk advies : zolang de koers boven de steunzone van 56 - 58 euro blijft, is de stijgende trend nog altijd intact. Onder 56 euro moet er afgebouwd worden. Weerstand ligt er op 62 euro (bovenkant van het stijgende trendkanaal en horizontale weerstand van de top van juli 2010). Koersdoel : 66 - 68 euro."