De ambitie om een vooraanstaande plaats in het Vlaamse tv-landschap in te nemen mislukte en zadelde de groep met belangrijke waardeverminderingen en grote verliezen op.

Geert Van Herck (Leleux AB): "Sinds onze laatste fundamentele analyse (30 juni 2010, afbouwen, 6,15 euro) is de koers meer dan 30% gezakt. De koersopstoot van vorige week heeft ons al een technisch koopadvies opgeleverd, vandaag verhogen we ons fundamenteel advies van af- naar opbouwen. De reden is duidelijk : Alfacam heeft schoon schip gemaakt met het verleden (vooral de afboeking van het Exqi-avontuur) en kan zich nu weer focussen op zijn core-business. Als er eerstdaags een gunstig gevolg komt aan de onderhandelingen met de banken (schuldherschikking) kan dat als verdere koerskatalysator dienst doen. Maar vooral de aankondiging van een strategische alliantie (overname ?) met een grote mediagroep zal zeker een positieve koersimpact hebben. We hopen vooral dat Alfacam na o.a. Picanol, Barco en Deceuninck de volgende turnaround in het Belgische small en midcapuniversum is."

De ambitie om een vooraanstaande plaats in het Vlaamse tv-landschap in te nemen mislukte en zadelde de groep met belangrijke waardeverminderingen en grote verliezen op. Geert Van Herck (Leleux AB): "Sinds onze laatste fundamentele analyse (30 juni 2010, afbouwen, 6,15 euro) is de koers meer dan 30% gezakt. De koersopstoot van vorige week heeft ons al een technisch koopadvies opgeleverd, vandaag verhogen we ons fundamenteel advies van af- naar opbouwen. De reden is duidelijk : Alfacam heeft schoon schip gemaakt met het verleden (vooral de afboeking van het Exqi-avontuur) en kan zich nu weer focussen op zijn core-business. Als er eerstdaags een gunstig gevolg komt aan de onderhandelingen met de banken (schuldherschikking) kan dat als verdere koerskatalysator dienst doen. Maar vooral de aankondiging van een strategische alliantie (overname ?) met een grote mediagroep zal zeker een positieve koersimpact hebben. We hopen vooral dat Alfacam na o.a. Picanol, Barco en Deceuninck de volgende turnaround in het Belgische small en midcapuniversum is."