Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "We verklaren ons nader: de Euro Stoxx 50 noteert op het ogenblik van de redactie van deze analyse rond de 2.850 punten. Dit is het niveau van eind april 2010. Het sentiment op de markt staat een pak hoger dan eind april. De reden is duidelijk : het uitzicht op een nieuwe ronde "quantitative easing" (het opkopen van obligaties door de Amerikaanse centrale bank = het injecteren van vers kapitaal in de economie) van de Federal Reserve vuurt de markten aan."

Maar men kan zich de volgende vraag stellen : is dit een teken van economische sterkte ? Van Herck: "Het heeft de dollar in ieder geval verder onder druk gezet wat de vraag doet rijzen hoelang de Duitse exporteurs dit nog plezant gaan vinden ! Aan de andere kant zijn er de bedrijfsresultaten die tot hiertoe (getuige Alcoa, Intel, ASML...) de verwachtingen klopten. Conclusie : hoewel we de huidige stijging met de nodige argwaan bekijken, willen we beleggers die absoluut willen kopen de volgende, in de gaten te houden niveaus meegeven. Als de Euro Stoxx 50 bij het slot vanavond boven de 2.850 punten noteert, bestaat de kans op een nieuwe stijging naar de 3.000 punten. Maar dan mag de index zeker NIET MEER onder 2.745 punten zakken. Dit niveau is cruciaal voor de opwaartse trend ! De overeenkomstige niveaus voor de andere Europese markten zijn : Bel 20 : 2.595 punten - CAC 40 : 3.700 punten - AEX : 332 punten - DAX : 6.228 punten. Een stop-loss is aangewezen!"

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "We verklaren ons nader: de Euro Stoxx 50 noteert op het ogenblik van de redactie van deze analyse rond de 2.850 punten. Dit is het niveau van eind april 2010. Het sentiment op de markt staat een pak hoger dan eind april. De reden is duidelijk : het uitzicht op een nieuwe ronde "quantitative easing" (het opkopen van obligaties door de Amerikaanse centrale bank = het injecteren van vers kapitaal in de economie) van de Federal Reserve vuurt de markten aan." Maar men kan zich de volgende vraag stellen : is dit een teken van economische sterkte ? Van Herck: "Het heeft de dollar in ieder geval verder onder druk gezet wat de vraag doet rijzen hoelang de Duitse exporteurs dit nog plezant gaan vinden ! Aan de andere kant zijn er de bedrijfsresultaten die tot hiertoe (getuige Alcoa, Intel, ASML...) de verwachtingen klopten. Conclusie : hoewel we de huidige stijging met de nodige argwaan bekijken, willen we beleggers die absoluut willen kopen de volgende, in de gaten te houden niveaus meegeven. Als de Euro Stoxx 50 bij het slot vanavond boven de 2.850 punten noteert, bestaat de kans op een nieuwe stijging naar de 3.000 punten. Maar dan mag de index zeker NIET MEER onder 2.745 punten zakken. Dit niveau is cruciaal voor de opwaartse trend ! De overeenkomstige niveaus voor de andere Europese markten zijn : Bel 20 : 2.595 punten - CAC 40 : 3.700 punten - AEX : 332 punten - DAX : 6.228 punten. Een stop-loss is aangewezen!"