Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Goddijn onthult aan de Engelse zondagskrant niet wie de bieders waren of hoelang geleden ze hun interesse uitten. Belangrjker lijkt ons de turnaround in de resultaten van de TomTom te zijn.'

TomTom kon in het tweede kwartaal van 2010 de analistenverwachtingen voorzichtig kloppen. TomTom haalde in het tweede kwartaal een omzet van 362 miljoen euro en een nettowinst van 34 miljoen euro. Die nettowinst ligt 69 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

Van Herck; "Ondanks de hevige concurrentie van Garmin en de mobiele navigatiesystemen van onder andere Google en Nokia, kon het Nederlandse bedrijf bovendien aan marktaandeel winnen. De losse navigatiekastjes van TomTom krijgen steeds meer te maken met concurrentie van smartphones. Het bedrijf sluit nu vaker deals met autofabrikanten voor inbouwapparatuur, zoals afgelopen week met Mazda. Naast het goede fundamentele nieuws zijn er ook op technisch vlak positieve signalen te zien."

Allereerst trad er bij de bodem van begin september een positieve divergentie op : de koers maakte een nieuwe bodem terwijl de RSI-indicator boven zijn recente bodem bleef. Van Herck: "Vaak het signaal voor een trendommekeer! Daarnaast werd de stijging van de afgelopen dagen gevoed door stijgende volumes. Zolang de koers boven de cruciale steunzone van 4,37 - 4,73 euro blijft (zet de stop loss op 4,37), verwachten we een verdere stijging naar de weerstandszone van 6,6 euro."

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Goddijn onthult aan de Engelse zondagskrant niet wie de bieders waren of hoelang geleden ze hun interesse uitten. Belangrjker lijkt ons de turnaround in de resultaten van de TomTom te zijn.' TomTom kon in het tweede kwartaal van 2010 de analistenverwachtingen voorzichtig kloppen. TomTom haalde in het tweede kwartaal een omzet van 362 miljoen euro en een nettowinst van 34 miljoen euro. Die nettowinst ligt 69 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Van Herck; "Ondanks de hevige concurrentie van Garmin en de mobiele navigatiesystemen van onder andere Google en Nokia, kon het Nederlandse bedrijf bovendien aan marktaandeel winnen. De losse navigatiekastjes van TomTom krijgen steeds meer te maken met concurrentie van smartphones. Het bedrijf sluit nu vaker deals met autofabrikanten voor inbouwapparatuur, zoals afgelopen week met Mazda. Naast het goede fundamentele nieuws zijn er ook op technisch vlak positieve signalen te zien." Allereerst trad er bij de bodem van begin september een positieve divergentie op : de koers maakte een nieuwe bodem terwijl de RSI-indicator boven zijn recente bodem bleef. Van Herck: "Vaak het signaal voor een trendommekeer! Daarnaast werd de stijging van de afgelopen dagen gevoed door stijgende volumes. Zolang de koers boven de cruciale steunzone van 4,37 - 4,73 euro blijft (zet de stop loss op 4,37), verwachten we een verdere stijging naar de weerstandszone van 6,6 euro."