Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Het aandeel kreeg wel een serieuze tik door de beursperikelen van afgelopen week. Maar dankzij een gunstige trading update (11 mei) herstelde de koers spectaculair. In de trading update pakt Recticel met een omzetgroei van 11,3% uit (op vergelijkbare basis, gezuiverd voor overnames/desinvesteringen). Alle bedrijfsdivisies laten een mooie groei optekenen. Het vroegere zorgenkind, de automobieldivisie (22% van de omzet), pakt met een forse omzetstijging van 24,4% uit: een gevolg van de betere gang van zaken bij de

automobielconstructeurs."

Het opent alvast de mogelijkheid dat Recticel deze divisie kan verkopen nu de conjuncturele hemel opklaart. En met de opbrengst kan de schuldenlast dan verder teruggedrongen worden. Van Herck: "Kortom, een verkoop kan een belangrijke koerskatalysator zijn. Op de grafiek zien we dat het aandeel de kaap van 8,50 € aan het nemen is. Deze zone vormt een sterke weerstand door de toppen van de afgelopen weken en de belangrijke koerstop van september 2008. Een opwaartse doorbraak door deze weerstandzone opent de weg voor een verdere koersstijging naar de weerstandszone van 9,50 €. Conclusie : we zijn koper van Recticel aan de huidige koersen en zetten de stop loss op de recentste bodem van 6,77 €. Zolang de koers hier boven blijft, is de stijgende trend niet in gevaar."

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Het aandeel kreeg wel een serieuze tik door de beursperikelen van afgelopen week. Maar dankzij een gunstige trading update (11 mei) herstelde de koers spectaculair. In de trading update pakt Recticel met een omzetgroei van 11,3% uit (op vergelijkbare basis, gezuiverd voor overnames/desinvesteringen). Alle bedrijfsdivisies laten een mooie groei optekenen. Het vroegere zorgenkind, de automobieldivisie (22% van de omzet), pakt met een forse omzetstijging van 24,4% uit: een gevolg van de betere gang van zaken bij de automobielconstructeurs." Het opent alvast de mogelijkheid dat Recticel deze divisie kan verkopen nu de conjuncturele hemel opklaart. En met de opbrengst kan de schuldenlast dan verder teruggedrongen worden. Van Herck: "Kortom, een verkoop kan een belangrijke koerskatalysator zijn. Op de grafiek zien we dat het aandeel de kaap van 8,50 € aan het nemen is. Deze zone vormt een sterke weerstand door de toppen van de afgelopen weken en de belangrijke koerstop van september 2008. Een opwaartse doorbraak door deze weerstandzone opent de weg voor een verdere koersstijging naar de weerstandszone van 9,50 €. Conclusie : we zijn koper van Recticel aan de huidige koersen en zetten de stop loss op de recentste bodem van 6,77 €. Zolang de koers hier boven blijft, is de stijgende trend niet in gevaar."