Geert Van Herck (Leleux AB): "De groep had haar budget in dollar gemaakt en zich vervolgens ingedekt. Maar de dollar is uiteindelijk sterker geworden dan ingeschat en hierdoor moest een afwaardering geboekt worden op de hedgeposities."

Het financieel verlies kwam daardoor 2,2 miljoen euro hoger uit op 3,9 miljoen euro. Dat vlakte het effect van een hoger operationeel resultaat (+ 8 procent tot 17,2 miljoen euro) volledig uit.

Van Herck: "Het feit dat de groep in 2009 ook nog eens kon profiteren van een eenmalige winst van 1,9 miljoen euro als gevolg van de verkoop van Harry's Benelux zorgde uiteindelijk voor een terugval van het nettoresultaat van 12,2 naar 9,42 miljoen euro. De omzet van de groep steeg lichtjes : met 1,1 procent, tot 127,2 miljoen euro. De koers van Lotus Bakeries heeft de afgelopen tijd sterk gepresteerd. Maar de stijgende trend is nog steeds intact. Onlangs is de koers door de weerstandszone van 355 euro gebroken en dit is een aankoopsignaal voor een verdere koersstijging richting de historische top van 395 euro. Belangrijk is wel dat de koers zich boven 346 euro handhaaft. Een neerwaartse doorbraak zou de koers naar 320 euro kunnen brengen. Daarom gebruiken we het niveau van 346 euro als stop loss."

Geert Van Herck (Leleux AB): "De groep had haar budget in dollar gemaakt en zich vervolgens ingedekt. Maar de dollar is uiteindelijk sterker geworden dan ingeschat en hierdoor moest een afwaardering geboekt worden op de hedgeposities." Het financieel verlies kwam daardoor 2,2 miljoen euro hoger uit op 3,9 miljoen euro. Dat vlakte het effect van een hoger operationeel resultaat (+ 8 procent tot 17,2 miljoen euro) volledig uit. Van Herck: "Het feit dat de groep in 2009 ook nog eens kon profiteren van een eenmalige winst van 1,9 miljoen euro als gevolg van de verkoop van Harry's Benelux zorgde uiteindelijk voor een terugval van het nettoresultaat van 12,2 naar 9,42 miljoen euro. De omzet van de groep steeg lichtjes : met 1,1 procent, tot 127,2 miljoen euro. De koers van Lotus Bakeries heeft de afgelopen tijd sterk gepresteerd. Maar de stijgende trend is nog steeds intact. Onlangs is de koers door de weerstandszone van 355 euro gebroken en dit is een aankoopsignaal voor een verdere koersstijging richting de historische top van 395 euro. Belangrijk is wel dat de koers zich boven 346 euro handhaaft. Een neerwaartse doorbraak zou de koers naar 320 euro kunnen brengen. Daarom gebruiken we het niveau van 346 euro als stop loss."