Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "In het derde kwartaal boekte Delhaize een omzet van 5,307 miljard euro, een klim met 8,6 procent in vergelijking met één jaar eerder. Een groot deel van de stijging is echter te danken aan positieve

wisselkoerseffecten, vooral aan de versterking van de Amerikaanse dollar met 10,8 procent tegenover de euro."

Delhaize haalt rond de 70 procent van zijn omzet in de Verenigde Staten. De nettowinst bedraagt 140 miljoen euro. Dat is duidelijk beter dan de 127 miljoen euro waar het analistenheir op tipte.

Van Herck: "Nogal wat analisten hadden voor een neerwaartse aanpassing van de prognoses gevreesd, maar die vrees was ongegrond. Delhaize bevestigt zijn prognose voor de bedrijfswinst (tussen 2 procent lager en 2 procent hoger is dan het cijfer van 2009)."

De koers van dit aandeel is duidelijk uit zijn neerwaartse trend gebroken. Een blik op de koersgrafiek leert trouwens dat de koersontwikkeling sterk gelijkloopt met de EUR/USD-wisselkoers.

Van Herck: "Van januari 2010 tot junii 2010 stijgt de dollar : Delhaize volgt. Sinds juni 2010 tot voor enkele weken geleden zakte de dollar : Delhaize volgt. Een doorbraak door 55,50 euro kan de koers verder naar 62 euro stuwen. Hou wel in het achterhoofd dat het langetermijnstijgingspotentieel van Delhaize slechts overeind blijft zolang de koers boven de cruciale steun van 45 euro blijft (= stop-loss)."

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "In het derde kwartaal boekte Delhaize een omzet van 5,307 miljard euro, een klim met 8,6 procent in vergelijking met één jaar eerder. Een groot deel van de stijging is echter te danken aan positieve wisselkoerseffecten, vooral aan de versterking van de Amerikaanse dollar met 10,8 procent tegenover de euro." Delhaize haalt rond de 70 procent van zijn omzet in de Verenigde Staten. De nettowinst bedraagt 140 miljoen euro. Dat is duidelijk beter dan de 127 miljoen euro waar het analistenheir op tipte. Van Herck: "Nogal wat analisten hadden voor een neerwaartse aanpassing van de prognoses gevreesd, maar die vrees was ongegrond. Delhaize bevestigt zijn prognose voor de bedrijfswinst (tussen 2 procent lager en 2 procent hoger is dan het cijfer van 2009)." De koers van dit aandeel is duidelijk uit zijn neerwaartse trend gebroken. Een blik op de koersgrafiek leert trouwens dat de koersontwikkeling sterk gelijkloopt met de EUR/USD-wisselkoers. Van Herck: "Van januari 2010 tot junii 2010 stijgt de dollar : Delhaize volgt. Sinds juni 2010 tot voor enkele weken geleden zakte de dollar : Delhaize volgt. Een doorbraak door 55,50 euro kan de koers verder naar 62 euro stuwen. Hou wel in het achterhoofd dat het langetermijnstijgingspotentieel van Delhaize slechts overeind blijft zolang de koers boven de cruciale steun van 45 euro blijft (= stop-loss)."