Geert Van Herck (Leleux AB): "Net zoals heel wat andere meststoffenproducenten deelde Rosier in de klappen na de scherpe val van de landbouwgrondstofprijzen in 2008. Deze val betekende immers dat het beschikbare inkomen van de landbouwers afnam waardoor ze minder geld hadden om meststoffen aan te kopen. Maar het herstel van de landbouwgrondstoffen (tarwe, maïs) leidde tot een resultaatsherstel bij Rosier."

De groep bevestigt dit in een trading update van 5 november 2010 : "Ondertussen hebben de sterke stijging van de granenprijzen en de vrees voor toekomstige prijsstijgingen van meststoffen de Europese vraag de hoogte ingejaagd".

Van Herck: "Resultaat is een omzetgroei van 84% in het derde kwartaal van 2010. Sinds 1 januari 2010 bedraagt de bedrijfswinst 5,2 miljoen euro tegen een verlies van 5,9 miljoen in dezelfde periode van 2009. Het koersverloop van Rosier doet een beetje denken aan dat van zijn grote Duitse broer K&S. We vermoeden dat met de gunstige toestand op de landbouwgrondstoffenmarkten een opwaartse doorbraak nu meer kansen op slagen heeft. We kopen aan de huidige koers en zetten de stop loss op 301 euro. Eerste koersdoel is de top van 14 oktober 2008 op 345 euro. Hou wel rekening met de illiquiditeit van dit aandeel !"

Geert Van Herck (Leleux AB): "Net zoals heel wat andere meststoffenproducenten deelde Rosier in de klappen na de scherpe val van de landbouwgrondstofprijzen in 2008. Deze val betekende immers dat het beschikbare inkomen van de landbouwers afnam waardoor ze minder geld hadden om meststoffen aan te kopen. Maar het herstel van de landbouwgrondstoffen (tarwe, maïs) leidde tot een resultaatsherstel bij Rosier." De groep bevestigt dit in een trading update van 5 november 2010 : "Ondertussen hebben de sterke stijging van de granenprijzen en de vrees voor toekomstige prijsstijgingen van meststoffen de Europese vraag de hoogte ingejaagd". Van Herck: "Resultaat is een omzetgroei van 84% in het derde kwartaal van 2010. Sinds 1 januari 2010 bedraagt de bedrijfswinst 5,2 miljoen euro tegen een verlies van 5,9 miljoen in dezelfde periode van 2009. Het koersverloop van Rosier doet een beetje denken aan dat van zijn grote Duitse broer K&S. We vermoeden dat met de gunstige toestand op de landbouwgrondstoffenmarkten een opwaartse doorbraak nu meer kansen op slagen heeft. We kopen aan de huidige koers en zetten de stop loss op 301 euro. Eerste koersdoel is de top van 14 oktober 2008 op 345 euro. Hou wel rekening met de illiquiditeit van dit aandeel !"