Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "De jaarresultaten werden negatief beïnvloed door de herstructureringskosten, die opliepen tot 12 miljoen €. Picanol zag het afgelopen boekjaar de omzet opnieuw dalen, van 282,62 miljoen € in 2008 tot 250,23 miljoen €. Dat cijfer verbergt echter een goede prestatie in de tweede jaarhelft, waar de omzet met 29 procent steeg in vergelijking met dezelfde periode in 2008. De weefmachinedivisie kende zoals verwacht een moeilijke start in 2009, als gevolg van een erg zwakke orderinname eind 2008. In de tweede jaarhelft verbeterde het orderboek dankzij de aantrekkende vraag in Azië."

Beleggers trekken zich vooral op aan de herneming van de activiteiten in de tweede jaarhelft. Van Herck: "Als de internationale conjunctuur zich verder in gunstige zin blijft ontwikkelen, zou de turnaround bij Picanol verder gestalte moeten krijgen. De koers is de afgelopen weken onder grote volumes de hoogte ingegaan. Een bodemformatie lijkt gevormd en de koers is op de cruciale weerstand van 4 € aangekomen. We kopen dit aandeel bij een opwaartse doorbraak door dit weerstandsniveau. Eerste koersdoel is 6 € zolang de koers boven 2,98 € blijft."

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "De jaarresultaten werden negatief beïnvloed door de herstructureringskosten, die opliepen tot 12 miljoen €. Picanol zag het afgelopen boekjaar de omzet opnieuw dalen, van 282,62 miljoen € in 2008 tot 250,23 miljoen €. Dat cijfer verbergt echter een goede prestatie in de tweede jaarhelft, waar de omzet met 29 procent steeg in vergelijking met dezelfde periode in 2008. De weefmachinedivisie kende zoals verwacht een moeilijke start in 2009, als gevolg van een erg zwakke orderinname eind 2008. In de tweede jaarhelft verbeterde het orderboek dankzij de aantrekkende vraag in Azië." Beleggers trekken zich vooral op aan de herneming van de activiteiten in de tweede jaarhelft. Van Herck: "Als de internationale conjunctuur zich verder in gunstige zin blijft ontwikkelen, zou de turnaround bij Picanol verder gestalte moeten krijgen. De koers is de afgelopen weken onder grote volumes de hoogte ingegaan. Een bodemformatie lijkt gevormd en de koers is op de cruciale weerstand van 4 € aangekomen. We kopen dit aandeel bij een opwaartse doorbraak door dit weerstandsniveau. Eerste koersdoel is 6 € zolang de koers boven 2,98 € blijft."