Geert Van Herck (Leleux AB): "Ook in de periode daarvoor werden er door het management steeds voorzichtige prognoses voor de omzet- en winstontwikkeling naar voren geschoven die de beleggers niet smaakten. De laatste "waarschuwing" van oktober 2010 duwde de koers naar de belangrijke steunzone van 21 euro."

Sindsdien is de nieuwsflow wat opbeurender geworden en kon het koersherstel aanvatten. Van Herck: "Zo raakte begin december bekend dat Philips in 2011 weer winst zal maken met de verkoop van televisies. Dat zei de gedelegeerd bestuurder van de afdeling Consumer Lifestyle, Pieter Nota, tijdens de Consumer Lifestyle Capital Markets Day in Amsterdam."

Als we het koersverloop gedurende 2010 even van naderbij bekijken dan valt op dat de daling sinds midden 2010 gekenmerkt wordt door overlappende beweging. Een typisch kenmerk voor een tijdelijke correctie. Een correctie die bovendien welkom was na de forse stijging sinds maart 2009.

Van Herck: "Merk op hoe die stijging nagenoeg geen overlappende bewegingen heeft en gezwind hoger gaat. De kans dat opnieuw een stijgende trend is aangebroken krijgen we bij een opwaartse doorbraak door 24,31 euro (de top van midden oktober 2010). Als dat gebeurt, stappen we in voor een verdere koersstijging richting 28 euro. Stop loss voor dit scenario is 20,58 euro."

Geert Van Herck (Leleux AB): "Ook in de periode daarvoor werden er door het management steeds voorzichtige prognoses voor de omzet- en winstontwikkeling naar voren geschoven die de beleggers niet smaakten. De laatste "waarschuwing" van oktober 2010 duwde de koers naar de belangrijke steunzone van 21 euro." Sindsdien is de nieuwsflow wat opbeurender geworden en kon het koersherstel aanvatten. Van Herck: "Zo raakte begin december bekend dat Philips in 2011 weer winst zal maken met de verkoop van televisies. Dat zei de gedelegeerd bestuurder van de afdeling Consumer Lifestyle, Pieter Nota, tijdens de Consumer Lifestyle Capital Markets Day in Amsterdam." Als we het koersverloop gedurende 2010 even van naderbij bekijken dan valt op dat de daling sinds midden 2010 gekenmerkt wordt door overlappende beweging. Een typisch kenmerk voor een tijdelijke correctie. Een correctie die bovendien welkom was na de forse stijging sinds maart 2009. Van Herck: "Merk op hoe die stijging nagenoeg geen overlappende bewegingen heeft en gezwind hoger gaat. De kans dat opnieuw een stijgende trend is aangebroken krijgen we bij een opwaartse doorbraak door 24,31 euro (de top van midden oktober 2010). Als dat gebeurt, stappen we in voor een verdere koersstijging richting 28 euro. Stop loss voor dit scenario is 20,58 euro."