Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Het hoeft geen betoog dat de goede prestatie te danken is aan de divisie die de autokatalysatoren vervaardigt. Met het economisch herstel zitten de autoverkopen in de lift en zeker in Azië zijn de verkoopcijfers indrukwekkend ! Umicore verhoogt zijn verwachting voor de recurrente bedrijfswinst (rebit) over 2010 tot 315 à 335 miljoen euro. Dit is een stijging met 115 à 130 procent in vergelijking met de 146 miljoen euro over geheel 2009. Tot nog toe ging de materiaaltechnologiegroep uit van 260 tot 290 miljoen euro."

Het koersverloop van de laatste maanden heeft alle kenmerken van een horizontaal consolidatiepatroon. Van Herck: "Een tijdelijk zijwaarts verloop dat gevolgd gaat worden door een opwaartse uitbraak : in dit geval boven 29 €. Vermits de breedte van het patroon 6 euro is (29 - 23 euro), komen we aan een koersdoel van 35 euro (6 euro bijgeteld vanaf het uitbraakniveau van 29 euro). We kopen Umicore aan de huidige koersen en zetten de stop loss op 23 euro. Let wel : we hebben al vaak op het neerwaarts potentieel van de beurzen in het algemeen geschreven. Een nieuwe schok op de beurzen kan tijdelijk voor neerwaartse druk op Umicore zorgen. Maar zolang het aandeel boven 23 euro blijft, is het consolidatiepatroon niet gebroken en blijft een opwaartse uitbraak de zeer waarschijnlijke uitkomst !"

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Het hoeft geen betoog dat de goede prestatie te danken is aan de divisie die de autokatalysatoren vervaardigt. Met het economisch herstel zitten de autoverkopen in de lift en zeker in Azië zijn de verkoopcijfers indrukwekkend ! Umicore verhoogt zijn verwachting voor de recurrente bedrijfswinst (rebit) over 2010 tot 315 à 335 miljoen euro. Dit is een stijging met 115 à 130 procent in vergelijking met de 146 miljoen euro over geheel 2009. Tot nog toe ging de materiaaltechnologiegroep uit van 260 tot 290 miljoen euro." Het koersverloop van de laatste maanden heeft alle kenmerken van een horizontaal consolidatiepatroon. Van Herck: "Een tijdelijk zijwaarts verloop dat gevolgd gaat worden door een opwaartse uitbraak : in dit geval boven 29 €. Vermits de breedte van het patroon 6 euro is (29 - 23 euro), komen we aan een koersdoel van 35 euro (6 euro bijgeteld vanaf het uitbraakniveau van 29 euro). We kopen Umicore aan de huidige koersen en zetten de stop loss op 23 euro. Let wel : we hebben al vaak op het neerwaarts potentieel van de beurzen in het algemeen geschreven. Een nieuwe schok op de beurzen kan tijdelijk voor neerwaartse druk op Umicore zorgen. Maar zolang het aandeel boven 23 euro blijft, is het consolidatiepatroon niet gebroken en blijft een opwaartse uitbraak de zeer waarschijnlijke uitkomst !"