Geert Van Herck (Leleux AB): "Dat herstel zette zich de afgelopen drie maanden duidelijk door. Dat resulteert over het eerste halfjaar in een omzetgroei met 13,2 procent tot 145,8 miljoen euro. Sioen schrijft de groei toe aan de succesvolle introductie van nieuwe producten en een heropleving van de economie. De bedrijfskasstroom (ebitda) trekt aan van 16,6 tot 22,7 miljoen euro. De bedrijfswinst verdubbelt van 6,6 tot 13,6 miljoen euro."

Onderaan de resultatenrekening staat een nettowinst van 10,6 miljoen euro of 0,49 euro per aandeel, tegen 0,3 miljoen of 0,02 euro per aandeel vorig jaar. Van Herck: "De textielproducent is optimistisch voor de rest van het boekjaar ("Sioen gaat ervan uit de groeitrend het ganse jaar 2010 te kunnen vasthouden"). Met dank aan een heropleving van de economie, de nieuwe producten en een 'rigoureuze bewaking' van de kosten. Beleggers hebben sinds het begin van de zomer aandelen Sioen gekocht om te anticiperen op goede cijfers. De bekendmaking van de uitstekende resultaten leidde tot een koerscorrectie (op het ogenblik van de redactie van deze analyse staat de koers meer dan 3,80% lager). Een typisch geval van "sell on the news". Wij doen ons voordeel met deze koersval door het aandeel te kopen met als eerste koersdoel de koerstoppen rond 5,50 euro. Als deze toppen opwaarts doorbroken worden, ligt de weg naar 6 euro open. Tenslotte schommelt de koers al een jaar in een zijwaartse trading range waaruit we een opwaartse doorbraak verwachten. Stop loss is 4 euro."

Geert Van Herck (Leleux AB): "Dat herstel zette zich de afgelopen drie maanden duidelijk door. Dat resulteert over het eerste halfjaar in een omzetgroei met 13,2 procent tot 145,8 miljoen euro. Sioen schrijft de groei toe aan de succesvolle introductie van nieuwe producten en een heropleving van de economie. De bedrijfskasstroom (ebitda) trekt aan van 16,6 tot 22,7 miljoen euro. De bedrijfswinst verdubbelt van 6,6 tot 13,6 miljoen euro." Onderaan de resultatenrekening staat een nettowinst van 10,6 miljoen euro of 0,49 euro per aandeel, tegen 0,3 miljoen of 0,02 euro per aandeel vorig jaar. Van Herck: "De textielproducent is optimistisch voor de rest van het boekjaar ("Sioen gaat ervan uit de groeitrend het ganse jaar 2010 te kunnen vasthouden"). Met dank aan een heropleving van de economie, de nieuwe producten en een 'rigoureuze bewaking' van de kosten. Beleggers hebben sinds het begin van de zomer aandelen Sioen gekocht om te anticiperen op goede cijfers. De bekendmaking van de uitstekende resultaten leidde tot een koerscorrectie (op het ogenblik van de redactie van deze analyse staat de koers meer dan 3,80% lager). Een typisch geval van "sell on the news". Wij doen ons voordeel met deze koersval door het aandeel te kopen met als eerste koersdoel de koerstoppen rond 5,50 euro. Als deze toppen opwaarts doorbroken worden, ligt de weg naar 6 euro open. Tenslotte schommelt de koers al een jaar in een zijwaartse trading range waaruit we een opwaartse doorbraak verwachten. Stop loss is 4 euro."