Geert Van Herck ((Leleux Associated Brokers): "Eén jaar eerder verscheen nog een winst van 13,8 miljoen € in de boeken. Het verlies is te wijten aan ruim 16 miljoen herstructureringskosten. Roularta keert geen dividend uit. Maar de doorgevoerde herstructurering werpt zijn vruchten af. In de tweede jaarhelft was al een aanzienlijke verbetering merkbaar in vergelijking met de eerste jaarhelft. In de periode juli-december werd een omzet geboekt van 341,5 miljoen, een daling met 8,1 procent. De bedrijfskasstroom (EBITDA) steeg met 1,3 procent tot 25,4 miljoen € en de bedrijfswinst (EBIT) steeg van 4,0 miljoen € naar 17,4 miljoen €. Er verscheen een nettowinst van 6,6 miljoen € in de boeken."

De koers apprecieert de turnaround die bij Roularta aan de gang is. Van Herck: "Nadat gedurende het overgrote deel van vorig jaar de koers zijwaarts noteerde (driehoeksformatie), lijkt er nu een opwaartse koersuitbraak in de maak. Maandag viel de koersopstoot (begeleid door grote volumes) stil op de dalende weerstandslijn van mei 2009. Van de koersterugval vandaag kan gebruik gemaakt worden om een positie op te bouwen. Zolang de koers boven 14,50 € blijft, is het eerste koersdoel 22,50 € : dit is de grootste breedte van de driehoek (5,50 €) opgeteld bij

het uitbraakniveau op 17 €."

Geert Van Herck ((Leleux Associated Brokers): "Eén jaar eerder verscheen nog een winst van 13,8 miljoen € in de boeken. Het verlies is te wijten aan ruim 16 miljoen herstructureringskosten. Roularta keert geen dividend uit. Maar de doorgevoerde herstructurering werpt zijn vruchten af. In de tweede jaarhelft was al een aanzienlijke verbetering merkbaar in vergelijking met de eerste jaarhelft. In de periode juli-december werd een omzet geboekt van 341,5 miljoen, een daling met 8,1 procent. De bedrijfskasstroom (EBITDA) steeg met 1,3 procent tot 25,4 miljoen € en de bedrijfswinst (EBIT) steeg van 4,0 miljoen € naar 17,4 miljoen €. Er verscheen een nettowinst van 6,6 miljoen € in de boeken." De koers apprecieert de turnaround die bij Roularta aan de gang is. Van Herck: "Nadat gedurende het overgrote deel van vorig jaar de koers zijwaarts noteerde (driehoeksformatie), lijkt er nu een opwaartse koersuitbraak in de maak. Maandag viel de koersopstoot (begeleid door grote volumes) stil op de dalende weerstandslijn van mei 2009. Van de koersterugval vandaag kan gebruik gemaakt worden om een positie op te bouwen. Zolang de koers boven 14,50 € blijft, is het eerste koersdoel 22,50 € : dit is de grootste breedte van de driehoek (5,50 €) opgeteld bij het uitbraakniveau op 17 €."