De sterke terugval van de nettowinst - van 1,1 miljard euro in 2009 tot 641 miljoen euro vorig jaar - was enigszins verwacht.

In 2009 werden de cijfers van GBL immers opgekrikt door een aantal éénmalige elementen, zoals een terugname van eerdere waardeverminderingen en uitzonderlijke dividenden (zoals een superdividend van GDF Suez).

Zonder die eenmalige factoren bleef het nettoresultaat nagenoeg stabiel op 660 miljoen euro. Een jaar eerder lag dat cijfer 6 miljoen euro hoger.

Geert Van Herck (Leleux AB): "Velen vragen zich af of gedoodverfde opvolger Gérald Frère hetzelfde investeringstalent als zijn vader zal hebben. Wij denken dat Frère met Thierry de Rudder en Gilles Samyn over voldoende managementtalent beschikt. Samengevat: aan de huidige koers geven we GBL een opbouwenadvies mee. Vooral omdat de holding zal meesurfen op de gunstige beursgolven. Op lange termijn doemen er echter onweerswolken aan de horizon op..."

De sterke terugval van de nettowinst - van 1,1 miljard euro in 2009 tot 641 miljoen euro vorig jaar - was enigszins verwacht. In 2009 werden de cijfers van GBL immers opgekrikt door een aantal éénmalige elementen, zoals een terugname van eerdere waardeverminderingen en uitzonderlijke dividenden (zoals een superdividend van GDF Suez). Zonder die eenmalige factoren bleef het nettoresultaat nagenoeg stabiel op 660 miljoen euro. Een jaar eerder lag dat cijfer 6 miljoen euro hoger. Geert Van Herck (Leleux AB): "Velen vragen zich af of gedoodverfde opvolger Gérald Frère hetzelfde investeringstalent als zijn vader zal hebben. Wij denken dat Frère met Thierry de Rudder en Gilles Samyn over voldoende managementtalent beschikt. Samengevat: aan de huidige koers geven we GBL een opbouwenadvies mee. Vooral omdat de holding zal meesurfen op de gunstige beursgolven. Op lange termijn doemen er echter onweerswolken aan de horizon op..."