Geert Van Herck (Leleux AB): "Het leidde op de Westerse beurzen tot een correctie in de aandelen die nauw aan het China thema gelinkt zijn (autoconstructeurs, mijnbouwbedrijven en industriële waarden). Daar komt nog bij dat de Shanghai Composite (een belangrijke Chinese beursindex) de afgelopen weken fors teruggevallen is. Kortom, de groeimotor van de wereldeconomie schaktelt een versnelling lager en dit zal naar onze mening tot koerscorrecties in het grondstoffenuniversum aanleiding geven."

De Brusselse beurs telt één belangrijk mijnbedrijf dat nauw aan het China verhaal is gelinkt. De zinkgroep Nyrstar heeft in haar communicatie steeds het belang van China en zijn infrastructuurwerken als fundamentele waardestuwer aangehaald.

Van Herck: "Kortom, als China wat minder snel groeit en als gevolg hiervan de zinkprijs wat lager gaat, zal de koers van Nyrstar zeer waarschijnlijk hetzelfde pad volgen. Als we de grafiek bekijken, lijkt Nyrstar een trading range tussen ruwweg 7 en 11,50 euro te vormen. Momenteel noteren we aan de bovenkant van de trading range. Het verdient aanbeveling een gedeelte van de positie (50-60%) aan de huidige koersen te verkopen. Terug instappen lijkt ons aangewezen als de koers tussen 9 en 10 euro is aanbeland. Op lange termijn is de stijgende trend van Nyrstar sinds de bodem in het voorjaar van 2009 nog steeds intact. Verkopen op koerssterkte lijkt ons in de huidige omgeving de beste strategie."

Geert Van Herck (Leleux AB): "Het leidde op de Westerse beurzen tot een correctie in de aandelen die nauw aan het China thema gelinkt zijn (autoconstructeurs, mijnbouwbedrijven en industriële waarden). Daar komt nog bij dat de Shanghai Composite (een belangrijke Chinese beursindex) de afgelopen weken fors teruggevallen is. Kortom, de groeimotor van de wereldeconomie schaktelt een versnelling lager en dit zal naar onze mening tot koerscorrecties in het grondstoffenuniversum aanleiding geven." De Brusselse beurs telt één belangrijk mijnbedrijf dat nauw aan het China verhaal is gelinkt. De zinkgroep Nyrstar heeft in haar communicatie steeds het belang van China en zijn infrastructuurwerken als fundamentele waardestuwer aangehaald. Van Herck: "Kortom, als China wat minder snel groeit en als gevolg hiervan de zinkprijs wat lager gaat, zal de koers van Nyrstar zeer waarschijnlijk hetzelfde pad volgen. Als we de grafiek bekijken, lijkt Nyrstar een trading range tussen ruwweg 7 en 11,50 euro te vormen. Momenteel noteren we aan de bovenkant van de trading range. Het verdient aanbeveling een gedeelte van de positie (50-60%) aan de huidige koersen te verkopen. Terug instappen lijkt ons aangewezen als de koers tussen 9 en 10 euro is aanbeland. Op lange termijn is de stijgende trend van Nyrstar sinds de bodem in het voorjaar van 2009 nog steeds intact. Verkopen op koerssterkte lijkt ons in de huidige omgeving de beste strategie."