Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Het perspectief op winstverwatering is nooit prettig maar we zijn van oordeel dat de koers meer door China dan door interne bedrijfsstrategiën beïnvloed wordt ! Immers, China is de grote grondstoffenslokop en de grote vraag naar grondstoffen (waaronder zink) vanuit dit land is het fundament voor de koersstijging van nagenoeg alle grote mijn- en grondstoffenbedrijven."

De recente scherpe koersval op de Chinese beurs werd dan ook geïnterpreteerd als de voorloper van een afkoelende Chinese economie. En dat zet een hele domino in gang : tragere groei in China leidt tot een lagere grondstoffenvraag in dat land en dus tot lagere grondstoffenprijzen.

Van Herck: "Dit leidt op zijn beurt naar een neerwaartse aanpassing van de omzet- en winstperspectieven voor de Westerse grondstoffengroepen (Rio Tinto, BHP Billiton, Xstrata en ook Nyrstar). Dit is volgens ons de echte reden voor de verkoopgolf die Nyrstar treft. En die nog wel even kan verder gaan. Want op de grafiek valt op dat de koersstijging van de afgelopen maanden enkel de koersdaling van april-mei compenseerde. Het lijkt er sterk op dat het aandeel nu opnieuw de onderkant van deze trading range zal opzoeken. Een neerwaartse doorbraak door 9,64 euro is een signaal dat de koers verder kan zakken naar 7 euro. Verkopen lijkt ons nu de beste optie. Verlies ook niet uit het oog dat de koers sinds het dieptepunt van maart 2009 fors gestegen is en een afkoelingsperiode wenselijk is. Kopen doen we opnieuw aan de onderkant van de trading range! "

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Het perspectief op winstverwatering is nooit prettig maar we zijn van oordeel dat de koers meer door China dan door interne bedrijfsstrategiën beïnvloed wordt ! Immers, China is de grote grondstoffenslokop en de grote vraag naar grondstoffen (waaronder zink) vanuit dit land is het fundament voor de koersstijging van nagenoeg alle grote mijn- en grondstoffenbedrijven." De recente scherpe koersval op de Chinese beurs werd dan ook geïnterpreteerd als de voorloper van een afkoelende Chinese economie. En dat zet een hele domino in gang : tragere groei in China leidt tot een lagere grondstoffenvraag in dat land en dus tot lagere grondstoffenprijzen. Van Herck: "Dit leidt op zijn beurt naar een neerwaartse aanpassing van de omzet- en winstperspectieven voor de Westerse grondstoffengroepen (Rio Tinto, BHP Billiton, Xstrata en ook Nyrstar). Dit is volgens ons de echte reden voor de verkoopgolf die Nyrstar treft. En die nog wel even kan verder gaan. Want op de grafiek valt op dat de koersstijging van de afgelopen maanden enkel de koersdaling van april-mei compenseerde. Het lijkt er sterk op dat het aandeel nu opnieuw de onderkant van deze trading range zal opzoeken. Een neerwaartse doorbraak door 9,64 euro is een signaal dat de koers verder kan zakken naar 7 euro. Verkopen lijkt ons nu de beste optie. Verlies ook niet uit het oog dat de koers sinds het dieptepunt van maart 2009 fors gestegen is en een afkoelingsperiode wenselijk is. Kopen doen we opnieuw aan de onderkant van de trading range! "