Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Of het nu de zwakke toestand van de Amerikaanse arbeidsmarkt of een ongelukkige uitspraak van een Hongaarse regeringscommissaris was, feit is dat de beleggers op dit moment de aandelenmarkt verlaten om tijdelijk te schuilen in de meest veilige Duitse overheidsobligaties. Voor de komende dagen en weken verwachten we dus een verdere daling van de aandelenmarkten."

Voor de Euro Stoxx 50 komt nu het niveau van 2.404 punten in zicht : dit is het 50% retracementniveau van de stijging van maart 2009 tot januari 2010. Van Herck: "Zoals reeds vroeger vermeld kunnen dynamische beleggers nogal altijd hun gading vinden bij short trackers op de Euro Stoxx 50. Neutrale en defensieve beleggers kunnen op dit ogenblik enkele defensieve waarden in hun portefeuille opnemen die deze week in onze technische analyses passeerden zoals CSM (NL) en Tate & Lyle (UK). Voor cyclische topwaarden zoals mijnbouwers, staal- en bouwbedrijven is het nog te vroeg : de Chinese groeivertraging die is ingezet zal voor verkoopdruk zorgen in deze sectoren. Conclusie : het geduld van de beleggers zal nog even op de proef gesteld worden."

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Of het nu de zwakke toestand van de Amerikaanse arbeidsmarkt of een ongelukkige uitspraak van een Hongaarse regeringscommissaris was, feit is dat de beleggers op dit moment de aandelenmarkt verlaten om tijdelijk te schuilen in de meest veilige Duitse overheidsobligaties. Voor de komende dagen en weken verwachten we dus een verdere daling van de aandelenmarkten." Voor de Euro Stoxx 50 komt nu het niveau van 2.404 punten in zicht : dit is het 50% retracementniveau van de stijging van maart 2009 tot januari 2010. Van Herck: "Zoals reeds vroeger vermeld kunnen dynamische beleggers nogal altijd hun gading vinden bij short trackers op de Euro Stoxx 50. Neutrale en defensieve beleggers kunnen op dit ogenblik enkele defensieve waarden in hun portefeuille opnemen die deze week in onze technische analyses passeerden zoals CSM (NL) en Tate & Lyle (UK). Voor cyclische topwaarden zoals mijnbouwers, staal- en bouwbedrijven is het nog te vroeg : de Chinese groeivertraging die is ingezet zal voor verkoopdruk zorgen in deze sectoren. Conclusie : het geduld van de beleggers zal nog even op de proef gesteld worden."