Samen met de afbouw van zijn participatie in vastgoedbevak Cofinimmo en de eerder aangekondigde verkoop van het belang in Bank Degroof heeft de Brusselse holding nu een netto schuldpositie van 40 miljoen euro.

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Begin dit jaar was dat nog 249 miljoen euro. Bois Sauvage had eind vorig jaar zo'n 175.000 aandelen Tessenderlo in handen, goed voor 4 procent van de beleggingsportefeuille van de groep. De holding zei eerder al van plan te zijn alle aandelen uit de beleggingsportefeuille te verkopen."

Momenteel zit er in die portefeuille nog een pakket aandelen van o.a. Delhaize, Total en GDF Suez. Van Herck: "Het gaat daarbij telkens om rond de 100.000 aandelen. Het doel is dus alles te verkopen om voldoende cash te hebben om de schulden af te betalen. Naast de beleggingsportefeuille heeft Bois Sauvage ook strategische belangen in onder meer pralinefabrikant Neuhaus, schuimrubberfabrikant Recticel en vastgoedbevak Cofinimmo. Het belang in die laatste wordt nu teruggebracht tot ongeveer 300.000 aandelen, tegen ongeveer 600.000 aandelen eind vorig jaar. De intrinsieke waarde van het aandeel bedraagt nu 302 euro. Ik zie een mooie koopopportuniteit bij deze holding."

Samen met de afbouw van zijn participatie in vastgoedbevak Cofinimmo en de eerder aangekondigde verkoop van het belang in Bank Degroof heeft de Brusselse holding nu een netto schuldpositie van 40 miljoen euro. Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Begin dit jaar was dat nog 249 miljoen euro. Bois Sauvage had eind vorig jaar zo'n 175.000 aandelen Tessenderlo in handen, goed voor 4 procent van de beleggingsportefeuille van de groep. De holding zei eerder al van plan te zijn alle aandelen uit de beleggingsportefeuille te verkopen." Momenteel zit er in die portefeuille nog een pakket aandelen van o.a. Delhaize, Total en GDF Suez. Van Herck: "Het gaat daarbij telkens om rond de 100.000 aandelen. Het doel is dus alles te verkopen om voldoende cash te hebben om de schulden af te betalen. Naast de beleggingsportefeuille heeft Bois Sauvage ook strategische belangen in onder meer pralinefabrikant Neuhaus, schuimrubberfabrikant Recticel en vastgoedbevak Cofinimmo. Het belang in die laatste wordt nu teruggebracht tot ongeveer 300.000 aandelen, tegen ongeveer 600.000 aandelen eind vorig jaar. De intrinsieke waarde van het aandeel bedraagt nu 302 euro. Ik zie een mooie koopopportuniteit bij deze holding."