Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Als geen rekening wordt gehouden met de afgestoten activiteiten, zou de omzet 6,8 procent zijn gestegen. De belangrijkst motor van die groei is de divisie Audiovisuele Media, met de commerciële zenders van de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Die zagen hun publiciteitsinkomsten een vijfde toenemen, wat leidde tot een omzetgroei van 16 procent tot 34,2 miljoen euro. Het management mikt op een 'positieve' tweede jaarhelft, maar geeft geen exacte cijfers. Tot zover het positieve fundamentele nieuws."

Op technisch vlak heeft Roularta ook uitstekend geperformeerd. Van Herck: "We hebben Roularta vaak belicht in deze rubriek : onze laatste technische analyse dateert van 8 oktober (kopen op koersuitbraak boven 19,50 euro). Wie instapte, realiseert vandaag een koerswinst van meer dan 17%. We raden aan om deze winst veilig te stellen en tijdelijk uit Roularta te stappen. We blijven overtuigd van de goede langetermijnperspectieven van Roularta. Maar op korte termijn moet de koers wat op adem komen. De divergentie tussen de recente koerstoppen en de RSIindicator luidde deze correctie in. Waar kan er terug ingestapt worden ? We denken aan het uitbraakniveau van 20 euro : na een opwaartse uitbraak is het vaak zo dat de koers terugkeerd naar het uitbraakniveau om van daaruit opnieuw met de stijgende trend aan te knopen."

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "Als geen rekening wordt gehouden met de afgestoten activiteiten, zou de omzet 6,8 procent zijn gestegen. De belangrijkst motor van die groei is de divisie Audiovisuele Media, met de commerciële zenders van de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Die zagen hun publiciteitsinkomsten een vijfde toenemen, wat leidde tot een omzetgroei van 16 procent tot 34,2 miljoen euro. Het management mikt op een 'positieve' tweede jaarhelft, maar geeft geen exacte cijfers. Tot zover het positieve fundamentele nieuws." Op technisch vlak heeft Roularta ook uitstekend geperformeerd. Van Herck: "We hebben Roularta vaak belicht in deze rubriek : onze laatste technische analyse dateert van 8 oktober (kopen op koersuitbraak boven 19,50 euro). Wie instapte, realiseert vandaag een koerswinst van meer dan 17%. We raden aan om deze winst veilig te stellen en tijdelijk uit Roularta te stappen. We blijven overtuigd van de goede langetermijnperspectieven van Roularta. Maar op korte termijn moet de koers wat op adem komen. De divergentie tussen de recente koerstoppen en de RSIindicator luidde deze correctie in. Waar kan er terug ingestapt worden ? We denken aan het uitbraakniveau van 20 euro : na een opwaartse uitbraak is het vaak zo dat de koers terugkeerd naar het uitbraakniveau om van daaruit opnieuw met de stijgende trend aan te knopen."