Geert Van Herck (Leleux AB): "In die periode verklaarde het management dat de marges onder druk stonden omwille van hogere chipprijzen (een belangrijk onderdeel voor de bouw van personal computers). Analisten gingen prompt aan het cijferen en verlaagden hun winstprognoses. Daarnaast raakte Dell betrokken in een overname-opbod rond 3Par, een technologiebedrijf dat zich toelegt op het efficiënt opslaan van grote brokken informatie op computers."

De andere bieder voor 3Par was Hewlett-Packard, de grote rivaal van Dell. Dell lanceerde een eerste bod van 18 dollar op 16 augustus 2010 en trok het bod nadien op tot 32 dollar om concurrent HP voor te blijven. Uiteindelijk won HP het duel met een finaal bod van 33 dollar.

Van Herck: "Wederom waren analisten aan het cijferen gegaan want een te dure overname zou op de winstontwikkeling van Dell kunnen wegen. Met het afzien van het bod kwam er ook een einde aan de koerscorrectie. Sinds begin september is de koers beginnen stijgen onder impuls van beter-danverwachte derdekwartaalresultaten, het bekend raken van een omvangrijk investeringsplan in China (meer dan 100 miljard dollar over 10 jaar) en de overname van Compellent (eveneens een producent van opslagsoftware voor computers). De koers breekt momenteel door de horizontale weerstand op 14,15 dollar. De opmars naar de top van oktober 2010 (14,89 dollar) kan nu beginnen. Een opwaartse doorbraak door dit niveau legt de weg open voor een verdere stijging naar de zone van 18 dollar. Dit scenario blijft geldig zolang de koers boven 13,12 dollar (stop loss) blijft !"

Geert Van Herck (Leleux AB): "In die periode verklaarde het management dat de marges onder druk stonden omwille van hogere chipprijzen (een belangrijk onderdeel voor de bouw van personal computers). Analisten gingen prompt aan het cijferen en verlaagden hun winstprognoses. Daarnaast raakte Dell betrokken in een overname-opbod rond 3Par, een technologiebedrijf dat zich toelegt op het efficiënt opslaan van grote brokken informatie op computers." De andere bieder voor 3Par was Hewlett-Packard, de grote rivaal van Dell. Dell lanceerde een eerste bod van 18 dollar op 16 augustus 2010 en trok het bod nadien op tot 32 dollar om concurrent HP voor te blijven. Uiteindelijk won HP het duel met een finaal bod van 33 dollar. Van Herck: "Wederom waren analisten aan het cijferen gegaan want een te dure overname zou op de winstontwikkeling van Dell kunnen wegen. Met het afzien van het bod kwam er ook een einde aan de koerscorrectie. Sinds begin september is de koers beginnen stijgen onder impuls van beter-danverwachte derdekwartaalresultaten, het bekend raken van een omvangrijk investeringsplan in China (meer dan 100 miljard dollar over 10 jaar) en de overname van Compellent (eveneens een producent van opslagsoftware voor computers). De koers breekt momenteel door de horizontale weerstand op 14,15 dollar. De opmars naar de top van oktober 2010 (14,89 dollar) kan nu beginnen. Een opwaartse doorbraak door dit niveau legt de weg open voor een verdere stijging naar de zone van 18 dollar. Dit scenario blijft geldig zolang de koers boven 13,12 dollar (stop loss) blijft !"