Geert Van Herck (Leleux AB): “Is Alfacam de volgende turnarondkandidaat?”

Is Alfacam de volgende turnaroundkandidaat op de Brusselse beurs ? Dit bedrijf levert vooral diensten aan tv-stations en productiehuizen. Maar hoe ziet het technische plaatje bij dit aandeel er uit?

Geert Van Herck (Leleux AB): “Eerst en vooral valt op de chart bij de laatste bodem de positieve divergentie tussen koers en RSI-indicator op. De koers maakt een nieuwe bodem die niet bevestigd wordt door de RSI-indicator en een teken is dat de kracht achter de daling afneemt.”

Deze positieve divergentie is vaak het signaal voor een trendommekeer. Daarnaast ging de koersopstoot gepaard met hoge volumes. Van Herck: “Zo wisselden op 6 april zo maar eventjes 22.673 aandelen van eigenaar. In de dagen daarvoor schommelden de volumes rond 2.000 – 3.000 aandelen. Momenteel poogt de koers door de dalende trendlijnen van augustus 2009 en mei 2010 en de horizontale weerstand op 4,68 euro te breken. We volgen de volgende strategie : we kopen

bij een opwaartse doorbraak door 4,68 euro (eventueel verder opbouwen bij een opwaartse doorbraak door 5 euro). Eerste koersdoel is 7 euro, stop loss 4 euro.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content