Geert Van Herck (Leleux AB): "We verwachten nu dat de het aandeel verder kan stijgen naar de volgende weerstandszone op 18,70 - 19,50 euro (stop loss : 16,27 euro). Zolang de stijging van de grondstoffenprijzen aanhoudt, zien we weinig reden voor een grote verkoopgolf in olie-aandelen. Niettemin geven we wel de waarschuwing dat de langetermijnperspectieven voor de westerse oliewaarden minder gunstig is."

De reden is simpel: hun reserves geraken meer en meer uitgeput en de nieuwe olielanden zijn minder happig om westerse oliespelers toe te laten (denk maar aan Brazilië dat het grootste deel van zijn reserves aan Petrobras

toewijst).

Geert Van Herck (Leleux AB): "We verwachten nu dat de het aandeel verder kan stijgen naar de volgende weerstandszone op 18,70 - 19,50 euro (stop loss : 16,27 euro). Zolang de stijging van de grondstoffenprijzen aanhoudt, zien we weinig reden voor een grote verkoopgolf in olie-aandelen. Niettemin geven we wel de waarschuwing dat de langetermijnperspectieven voor de westerse oliewaarden minder gunstig is." De reden is simpel: hun reserves geraken meer en meer uitgeput en de nieuwe olielanden zijn minder happig om westerse oliespelers toe te laten (denk maar aan Brazilië dat het grootste deel van zijn reserves aan Petrobras toewijst).