Geert Van Herck (Leleux AB): "Het hoofd koel houden en niet in paniek verkopen, zo luidt mijn advies. Paniek is op de beurs namelijk altijd een slechte raadgever. Wie zich niet veilig voelt, kan zich via een shorttracker indekken tegen een verdere koersdaling. Ik adviseer al vanaf begin januari om de gerealiseerde beurswinsten aan de kant te zetten. De kans is groot dat de huidige daling nog niet achter de rug is, de koersen kunnen vanaf de huidige niveaus nog met 10% tot 15% dalen. Parkeer de gerealiseerde liquiditeiten aan de kant en wacht daar nieuwe koopgelegenheden af."

Van Herck is bij uitbodeming van de koersen opnieuw selectief koper van aandelen: "Mijn voorkeur gaat uit naar defensieve sectoren, zoals bijvoorbeeld de farma. Interessante aandelen zijn dan Pfizer of Strada. Daarnaast ben ik ook geïnteresseerd in Belgische vastgoedbevaks zoals Aedifica of Immobel. Iets risicovoller is Mobistar. Tenslotte is ook alles interessant wat met de elektrische wagen te maken heeft, zoals bijvoorbeeld Umicore en Renault. Voor de meer cyclische aandelen, zeg maar staal, mijnbouw en olie, kies ik liever voor een afwachtende houding."

Geert Van Herck (Leleux AB): "Het hoofd koel houden en niet in paniek verkopen, zo luidt mijn advies. Paniek is op de beurs namelijk altijd een slechte raadgever. Wie zich niet veilig voelt, kan zich via een shorttracker indekken tegen een verdere koersdaling. Ik adviseer al vanaf begin januari om de gerealiseerde beurswinsten aan de kant te zetten. De kans is groot dat de huidige daling nog niet achter de rug is, de koersen kunnen vanaf de huidige niveaus nog met 10% tot 15% dalen. Parkeer de gerealiseerde liquiditeiten aan de kant en wacht daar nieuwe koopgelegenheden af." Van Herck is bij uitbodeming van de koersen opnieuw selectief koper van aandelen: "Mijn voorkeur gaat uit naar defensieve sectoren, zoals bijvoorbeeld de farma. Interessante aandelen zijn dan Pfizer of Strada. Daarnaast ben ik ook geïnteresseerd in Belgische vastgoedbevaks zoals Aedifica of Immobel. Iets risicovoller is Mobistar. Tenslotte is ook alles interessant wat met de elektrische wagen te maken heeft, zoals bijvoorbeeld Umicore en Renault. Voor de meer cyclische aandelen, zeg maar staal, mijnbouw en olie, kies ik liever voor een afwachtende houding."