Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "De Euro Stoxx 50 verloor op één dag tijd alle winst die de afgelopen zes dagen was opgebouwd. Het belang van een nauwgezet risicomanagement kan niet genoeg onderstreept worden ! Maar zoals we in onze laatste update schreven, traden er een aantal technische signalen (zoals de lage volumes en de negatieve divergentie met de RSI-indicator) op die wezen op een mogelijke topvorming."

Daar komen nu nog de neerwaartse doorbraak door een stijgende trendlijn bij en een scherpe val van de RSI-indicator. Het Amerikaanse nieuws was dan ook een voorwendsel om uit de markt te kunnen stappen. Van Herck: "Hoe moet het nu verder ? Als we de koersontwikkeling sinds januari bekijken, bestaat de mogelijkheid dat de Euro Stoxx 50 een trading range tussen 2600 punten en 3044 punten gaat vormen. Als de Europese benchmarkindex nu opnieuw de onderkant van deze trading range gaat opzoeken, impliceert dat al gauw een verdere correctie met 10%. Een neerwaartse doorbraak door het belangrijke steunniveau van 2849 punten is alvast een signaal om tijdelijk het gewicht van aandelen in de beleggingsportefeuille te verminderen. Een alternatief is de aankoop van short trackers op de Euro Stoxx 50

(ISIN : FR0010452821)."

Geert Van Herck (Leleux Associated Brokers): "De Euro Stoxx 50 verloor op één dag tijd alle winst die de afgelopen zes dagen was opgebouwd. Het belang van een nauwgezet risicomanagement kan niet genoeg onderstreept worden ! Maar zoals we in onze laatste update schreven, traden er een aantal technische signalen (zoals de lage volumes en de negatieve divergentie met de RSI-indicator) op die wezen op een mogelijke topvorming." Daar komen nu nog de neerwaartse doorbraak door een stijgende trendlijn bij en een scherpe val van de RSI-indicator. Het Amerikaanse nieuws was dan ook een voorwendsel om uit de markt te kunnen stappen. Van Herck: "Hoe moet het nu verder ? Als we de koersontwikkeling sinds januari bekijken, bestaat de mogelijkheid dat de Euro Stoxx 50 een trading range tussen 2600 punten en 3044 punten gaat vormen. Als de Europese benchmarkindex nu opnieuw de onderkant van deze trading range gaat opzoeken, impliceert dat al gauw een verdere correctie met 10%. Een neerwaartse doorbraak door het belangrijke steunniveau van 2849 punten is alvast een signaal om tijdelijk het gewicht van aandelen in de beleggingsportefeuille te verminderen. Een alternatief is de aankoop van short trackers op de Euro Stoxx 50 (ISIN : FR0010452821)."