Geert Van Herck (Leleux AB): "In het vierde kwartaal steeg de omzet met 9,3 procent tot 140 miljoen euro. Dat is meer dan de nulgroei waarop analisten hadden gemikt. Het was vooral uitkijken naar de vraag of Deceuninck de gestegen pvc-prijs kon doorrekenen aan de klanten. Dat lijkt nog niet het geval. De impact van aangekondigde prijsverhogingen verwachten we vooral pas vanaf het eerste semester van 2011."

Sinds de start van 2011 staat de olieprijs (basisproduct voor de productie van PVC) echter onder druk. Van Herck: "Als deze tendens zich verder zet, moet Deceuninck zijn marges kunnen vrijwaren. De koers schommelt al een ganse tijd tussen 1,6 en 2 euro. We grijpen elke koerscorrectie als een koopopportuniteit aan : we verwachten een opwaartse uitbraak uit deze horizontale consolidatiefase (na het mooie koersherstel van midden 2009) richting 2,4 euro (de breedte van de consolidatiefase (0,4 euro) bij het uitbraakniveau van 2 euro geteld). Stop loss : 1,60 euro."

Geert Van Herck (Leleux AB): "In het vierde kwartaal steeg de omzet met 9,3 procent tot 140 miljoen euro. Dat is meer dan de nulgroei waarop analisten hadden gemikt. Het was vooral uitkijken naar de vraag of Deceuninck de gestegen pvc-prijs kon doorrekenen aan de klanten. Dat lijkt nog niet het geval. De impact van aangekondigde prijsverhogingen verwachten we vooral pas vanaf het eerste semester van 2011." Sinds de start van 2011 staat de olieprijs (basisproduct voor de productie van PVC) echter onder druk. Van Herck: "Als deze tendens zich verder zet, moet Deceuninck zijn marges kunnen vrijwaren. De koers schommelt al een ganse tijd tussen 1,6 en 2 euro. We grijpen elke koerscorrectie als een koopopportuniteit aan : we verwachten een opwaartse uitbraak uit deze horizontale consolidatiefase (na het mooie koersherstel van midden 2009) richting 2,4 euro (de breedte van de consolidatiefase (0,4 euro) bij het uitbraakniveau van 2 euro geteld). Stop loss : 1,60 euro."