Geert Van Herck (Leleux AB): "De divisie is verantwoordelijk voor een kwart van de omzet, maar genereert wel de helft van de winst. De autokatalysatoren zijn goed voor 36 procent van de omzet en creëren een vijfde van de winst."

Umicore anticipeert op een verdere groei van de inkomsten en winst in 2011. Wat de koersval betreft : gezien de forse stijging sinds september 2010 (nagenoeg 50% op enkele maanden tijd) is een afkoelingsperiode niet meer dan normaal.

Van Herck: "De langetermijnfundamentals blijven goed. Niettemin gaan we ervan uit dat Umicore de komende maanden een horizontaal koersverloop laat zien (trading range tussen 34 - 40 euro ?) : we geven daarom een houden advies, wie wil instappen wacht best tot we de onderkant van de range rond 34 euro bereiken. De RSI heeft wat dat betreft nog ruimte om te dalen naar de oververkochte zone."

Geert Van Herck (Leleux AB): "De divisie is verantwoordelijk voor een kwart van de omzet, maar genereert wel de helft van de winst. De autokatalysatoren zijn goed voor 36 procent van de omzet en creëren een vijfde van de winst." Umicore anticipeert op een verdere groei van de inkomsten en winst in 2011. Wat de koersval betreft : gezien de forse stijging sinds september 2010 (nagenoeg 50% op enkele maanden tijd) is een afkoelingsperiode niet meer dan normaal. Van Herck: "De langetermijnfundamentals blijven goed. Niettemin gaan we ervan uit dat Umicore de komende maanden een horizontaal koersverloop laat zien (trading range tussen 34 - 40 euro ?) : we geven daarom een houden advies, wie wil instappen wacht best tot we de onderkant van de range rond 34 euro bereiken. De RSI heeft wat dat betreft nog ruimte om te dalen naar de oververkochte zone."