Geert Van Herck (Leleux AB): "Daaruit leren we dat ongeveer 54% van de portefeuille betrekking heeft op deelnemingen in Colruyt, Delhaize, GDF Suez, Suez Environnement, Danone en de satellietoperator SES. Daarnaast is Sofina een belangrijke aandeelhouder van de West-Vlaamse raamprofielenproducent Deceuninck is. M.a.w. Sofina kan simpelweg een beleggingsfonds met kwaliteitswaarden genoemd worden."

Dat de algemene beursconjunctuur een belangrijke invloed op het koersverloop heeft, verbaast dan ook niet. Van Herck: "Geheel in overeenstemming met onze visie op de Europese aandelenmarkt is Sofina een beleggingsinstrument om via een gediversifieerde portefeuille van de beurshausse te profiteren. Op de grafiek valt de sterke weerstand op 70 euro op. Onlangs noteerde de koers op dit niveau en leek deze weerstand te sneuvelen. Een koopsignaal werd gegeven. Het heeft er bovendien alle schijn van dat de koers een zijwaarts consolidatiepatroon tussen 60 en 70 euro aan het uittekenen is. Dus zelfs als de koers niet onmiddellijk hoger spurt, is het slechts uitstel vooraleer we een koersstijging naar de zone van 80 euro mogen verwachten. De RSI noteert in de neutrale zone van 50 dus ook daar is ruimte om te stijgen naar overgekochte niveaus van 70 en 80. Stop loss is 60 euro. Zolang Sofina boven dit niveau blijft, is de trend stijgend!"

Geert Van Herck (Leleux AB): "Daaruit leren we dat ongeveer 54% van de portefeuille betrekking heeft op deelnemingen in Colruyt, Delhaize, GDF Suez, Suez Environnement, Danone en de satellietoperator SES. Daarnaast is Sofina een belangrijke aandeelhouder van de West-Vlaamse raamprofielenproducent Deceuninck is. M.a.w. Sofina kan simpelweg een beleggingsfonds met kwaliteitswaarden genoemd worden." Dat de algemene beursconjunctuur een belangrijke invloed op het koersverloop heeft, verbaast dan ook niet. Van Herck: "Geheel in overeenstemming met onze visie op de Europese aandelenmarkt is Sofina een beleggingsinstrument om via een gediversifieerde portefeuille van de beurshausse te profiteren. Op de grafiek valt de sterke weerstand op 70 euro op. Onlangs noteerde de koers op dit niveau en leek deze weerstand te sneuvelen. Een koopsignaal werd gegeven. Het heeft er bovendien alle schijn van dat de koers een zijwaarts consolidatiepatroon tussen 60 en 70 euro aan het uittekenen is. Dus zelfs als de koers niet onmiddellijk hoger spurt, is het slechts uitstel vooraleer we een koersstijging naar de zone van 80 euro mogen verwachten. De RSI noteert in de neutrale zone van 50 dus ook daar is ruimte om te stijgen naar overgekochte niveaus van 70 en 80. Stop loss is 60 euro. Zolang Sofina boven dit niveau blijft, is de trend stijgend!"