Geert Van Herck (Leleux AB): "Want we mogen niet uit het oog verliezen dat Salzgitter vooral een op Duitsland gerichte staalgroep is. Nagenoeg de helft van de omzet komt uit Duitsland. Daarnaast waren er de prijsstijgingen van ijzererts en andere grondstoffen die nodig zijn bij het produceren van staal. Die prijsverhogingen zorgden voor margedruk."

Niettemin ging de koers vanaf de zomermaanden hoger. Dat Duitsland naar het jaareinde toe steeds betere economische indicatoren publiceerde, droeg bij tot een verbetering van het sentiment t.a.v. Salzgitter.

Van Herck: "De koers is inmiddels op de cruciale weerstand van 60 euro aangekomen. Een typisch geval van een oude steunzone (einde 2009) die nu als weerstand werkt. We nemen Salzgitter in portefeuille bij een koersuitbraak boven 60 euro. Vandaag noteert de koers net boven 57 euro. Bij een opwaartse uitbraak moet de koers in staat zijn de vorige toppen op 72 euro te bereiken. Stop loss is 50 euro."

Geert Van Herck (Leleux AB): "Want we mogen niet uit het oog verliezen dat Salzgitter vooral een op Duitsland gerichte staalgroep is. Nagenoeg de helft van de omzet komt uit Duitsland. Daarnaast waren er de prijsstijgingen van ijzererts en andere grondstoffen die nodig zijn bij het produceren van staal. Die prijsverhogingen zorgden voor margedruk." Niettemin ging de koers vanaf de zomermaanden hoger. Dat Duitsland naar het jaareinde toe steeds betere economische indicatoren publiceerde, droeg bij tot een verbetering van het sentiment t.a.v. Salzgitter. Van Herck: "De koers is inmiddels op de cruciale weerstand van 60 euro aangekomen. Een typisch geval van een oude steunzone (einde 2009) die nu als weerstand werkt. We nemen Salzgitter in portefeuille bij een koersuitbraak boven 60 euro. Vandaag noteert de koers net boven 57 euro. Bij een opwaartse uitbraak moet de koers in staat zijn de vorige toppen op 72 euro te bereiken. Stop loss is 50 euro."