Die leverde voor het eerste jaar 98 miljoen euro op, bijna

een zevende van de groepsomzet. De eigen pendeltreinen leverden 15% meer ontvangsten op, het verhuur van de tunnel 3%.

Na aftrek van operationele en personeelskosten bedroeg de operationele winst (EBITDA) 336 miljoen euro. De bedrijfswinst (EBIT) kwam op 190 miljoen euro uit.

Geert Van Herck (Leleux AB): "Er kwam geen bijkomende uitbetaling van gederfde inkomsten voor de brand in 2008, de onderhandelingen met de verzekeraars blijven lopen en Eurotunnel denkt dat bedrag zeker te recupereren. Daarbij komen ook hogere financiële lasten waardoor de kleine nettowinst van 7 miljoen euro van 2009 werd omgezet in een nettoverlies van 57 miljoen euro. Ondanks het verliescijfer handhaaft Eurotunnel het dividend van 4 eurocent per aandeel die het vorige jaar ook uitbetaalde."

Die leverde voor het eerste jaar 98 miljoen euro op, bijna een zevende van de groepsomzet. De eigen pendeltreinen leverden 15% meer ontvangsten op, het verhuur van de tunnel 3%. Na aftrek van operationele en personeelskosten bedroeg de operationele winst (EBITDA) 336 miljoen euro. De bedrijfswinst (EBIT) kwam op 190 miljoen euro uit. Geert Van Herck (Leleux AB): "Er kwam geen bijkomende uitbetaling van gederfde inkomsten voor de brand in 2008, de onderhandelingen met de verzekeraars blijven lopen en Eurotunnel denkt dat bedrag zeker te recupereren. Daarbij komen ook hogere financiële lasten waardoor de kleine nettowinst van 7 miljoen euro van 2009 werd omgezet in een nettoverlies van 57 miljoen euro. Ondanks het verliescijfer handhaaft Eurotunnel het dividend van 4 eurocent per aandeel die het vorige jaar ook uitbetaalde."