Geert Van Herck (Leleux AB): "Je zou verwachten dat de beurzen in de ban van een heropflakkering van de Europese schuldencrisis zouden zijn. Niets is minder waar. De beurzen zijn al een aantal weken in goede doen en de euro vertoont geen teken van zwakte. Enkel de obligatiehouders moeten rake klappen incasseren."

Maar in het specifieke geval van Portugal, Ierland en Spanje werd er reeds in februari 2009 een verkoopsignaal voor hun obligaties gegeven. Ook de nog steeds stijgende olieprijs stopt de stijging van de beurzen niet.

Van Herck: "Misschien moeten we de monetaire politiek wat meer in de gaten houden. De centrale banken zijn immers al een ganse tijd bezig met een zeer laks geldbeleid. Maar hieraan lijkt stilaan een eind te komen, de ECB heeft de rente al verhoogd. In de VSA is een renteverhoging nog niet voor morgen maar er gaan meer en meer stemmen op om het soepele geldbeleid terug te schroeven. Zeker nu we al twee maanden goeie cijfers van de arbeidsmarkt krijgen. Kortom, als de centrale banken de liquiditeitsvoorziening terugdraaien, zouden de beurzen wel eens in ademnood kunnen geraken. In de tussentijd is de trend nog steeds stijgend. Voor de Euro Stoxx 50 is een koersdoel van 3.100 punten nog steeds realistisch. Na de mooie stijging van de laatste 2 weken kan de index licht corrigeren (richting 2.880 - 2.900 punten). Een instapmoment voor wie nog een graantje van de beurshausse wil meepikken."

Geert Van Herck (Leleux AB): "Je zou verwachten dat de beurzen in de ban van een heropflakkering van de Europese schuldencrisis zouden zijn. Niets is minder waar. De beurzen zijn al een aantal weken in goede doen en de euro vertoont geen teken van zwakte. Enkel de obligatiehouders moeten rake klappen incasseren." Maar in het specifieke geval van Portugal, Ierland en Spanje werd er reeds in februari 2009 een verkoopsignaal voor hun obligaties gegeven. Ook de nog steeds stijgende olieprijs stopt de stijging van de beurzen niet. Van Herck: "Misschien moeten we de monetaire politiek wat meer in de gaten houden. De centrale banken zijn immers al een ganse tijd bezig met een zeer laks geldbeleid. Maar hieraan lijkt stilaan een eind te komen, de ECB heeft de rente al verhoogd. In de VSA is een renteverhoging nog niet voor morgen maar er gaan meer en meer stemmen op om het soepele geldbeleid terug te schroeven. Zeker nu we al twee maanden goeie cijfers van de arbeidsmarkt krijgen. Kortom, als de centrale banken de liquiditeitsvoorziening terugdraaien, zouden de beurzen wel eens in ademnood kunnen geraken. In de tussentijd is de trend nog steeds stijgend. Voor de Euro Stoxx 50 is een koersdoel van 3.100 punten nog steeds realistisch. Na de mooie stijging van de laatste 2 weken kan de index licht corrigeren (richting 2.880 - 2.900 punten). Een instapmoment voor wie nog een graantje van de beurshausse wil meepikken."