Geert Van Herck (Leleux AB): "De Franse mijnbouwgroep Eramet ('s werelds zesde belangrijkste nikkelproducent) heeft blijkbaar ambities in de niche van de zeldzame metalen. Eind vorig jaar verscheen er een interview met CEO Buffet waarin hij de deur openzette voor overnames in deze nichemarkt. Een bestaand project kopen is vaak goedkoper dan zelf te gaan investeren in de zoektocht naar zeldzame metalen en de ontwikkeling van mijnen."

Specifiek stak Buffet zijn interesse voor de lithiumgrondstof niet weg. Lithium wordt vooral gebruikt in herlaadbare batterijen voor elektrische wagens. Het toekomstpotentieel is dus aanzienlijk! Van Herck: "Het moet Eramet ook toelaten minder overgeleverd te zijn aan de grillen van de zeer cyclische staalindustrie. Want de staalproducenten zijn de belangrijkste afnemers van nikkel. Met de gedachte aan de recente zware economische crisis nog vers in het achterhoofd (vele staalproducenten stopten tijdelijk hun productie) is een diversificatiestrategie meer dan welkom. De koers van het Eramet-aandeel komt momenteel in de buurt van een belangrijke dalende weerstandslijn (267 euro). Bij een opwaartse uitbraak en een slotprijs boven dit niveau kopen we deze Franse grondstoffenproducent. Niveaus tussen 280 en 300 euro komen dan in het vizier. Stop loss is 249 euro."

Geert Van Herck (Leleux AB): "De Franse mijnbouwgroep Eramet ('s werelds zesde belangrijkste nikkelproducent) heeft blijkbaar ambities in de niche van de zeldzame metalen. Eind vorig jaar verscheen er een interview met CEO Buffet waarin hij de deur openzette voor overnames in deze nichemarkt. Een bestaand project kopen is vaak goedkoper dan zelf te gaan investeren in de zoektocht naar zeldzame metalen en de ontwikkeling van mijnen." Specifiek stak Buffet zijn interesse voor de lithiumgrondstof niet weg. Lithium wordt vooral gebruikt in herlaadbare batterijen voor elektrische wagens. Het toekomstpotentieel is dus aanzienlijk! Van Herck: "Het moet Eramet ook toelaten minder overgeleverd te zijn aan de grillen van de zeer cyclische staalindustrie. Want de staalproducenten zijn de belangrijkste afnemers van nikkel. Met de gedachte aan de recente zware economische crisis nog vers in het achterhoofd (vele staalproducenten stopten tijdelijk hun productie) is een diversificatiestrategie meer dan welkom. De koers van het Eramet-aandeel komt momenteel in de buurt van een belangrijke dalende weerstandslijn (267 euro). Bij een opwaartse uitbraak en een slotprijs boven dit niveau kopen we deze Franse grondstoffenproducent. Niveaus tussen 280 en 300 euro komen dan in het vizier. Stop loss is 249 euro."