Geert Van Herck ((Leleux Associated Brokers): "Want 2010 kondigt zich nog altijd onzeker aan, vooral in Europa. Het dividend blijft op 2,2 euro netto. In het laatste kwartaal 2009 steeg de operationele winst (REBIT) met 150 procent tot 313 miljoen €. Dat is duidelijk beter dan wat analisten hadden verwacht. Ook de nettowinst over het vierde kwartaal kwam met 188 miljoen € duidelijk boven de door analisten verwachte 115,5 miljoen € uit."

De hogere winst is te danken aan een strikte beheersing van de kosten, zoals een vermindering van het aantal personeelsleden met 1.736 mensen op één jaar.

Van Herck: "Voor 2010 ziet gedelegeerd bestuurder Christian Jourquin vele signalen op groen springen. De conjunctuur in Azië en in Zuid-Amerika herstelt. Ook de VS toont een schuchtere heropleving, maar Europa blijft onzeker. CEO Jourquin wil zich nog niet vastpinnen op een termijn voor een overname met de opbrengst van de verkoop van de farma-afdeling. En het lijkt er sterk op dat beleggers vooral zitten te wachten op nieuws betreffende een mogelijke overname. Want de koers beweegt sinds september 2009 in een zijwaarts patroon. Kopers en verkopers houden mekaar in evenwicht. Naar onze mening is er een driehoeksformatie in de maak. M.a.w. de

komende weken verwachten we een opwaartse uitbraak uit dit patroon. Elke koerszwakte is daarom een aankoopopportuniteit. Zolang de koers boven 69,05 € blijft, verwachten we een stijging van het Solvay-aandeel naar 86 € - 87 € !"

Geert Van Herck ((Leleux Associated Brokers): "Want 2010 kondigt zich nog altijd onzeker aan, vooral in Europa. Het dividend blijft op 2,2 euro netto. In het laatste kwartaal 2009 steeg de operationele winst (REBIT) met 150 procent tot 313 miljoen €. Dat is duidelijk beter dan wat analisten hadden verwacht. Ook de nettowinst over het vierde kwartaal kwam met 188 miljoen € duidelijk boven de door analisten verwachte 115,5 miljoen € uit." De hogere winst is te danken aan een strikte beheersing van de kosten, zoals een vermindering van het aantal personeelsleden met 1.736 mensen op één jaar. Van Herck: "Voor 2010 ziet gedelegeerd bestuurder Christian Jourquin vele signalen op groen springen. De conjunctuur in Azië en in Zuid-Amerika herstelt. Ook de VS toont een schuchtere heropleving, maar Europa blijft onzeker. CEO Jourquin wil zich nog niet vastpinnen op een termijn voor een overname met de opbrengst van de verkoop van de farma-afdeling. En het lijkt er sterk op dat beleggers vooral zitten te wachten op nieuws betreffende een mogelijke overname. Want de koers beweegt sinds september 2009 in een zijwaarts patroon. Kopers en verkopers houden mekaar in evenwicht. Naar onze mening is er een driehoeksformatie in de maak. M.a.w. de komende weken verwachten we een opwaartse uitbraak uit dit patroon. Elke koerszwakte is daarom een aankoopopportuniteit. Zolang de koers boven 69,05 € blijft, verwachten we een stijging van het Solvay-aandeel naar 86 € - 87 € !"