Geert Van Herck (Leleux AB): "De daling van de nettowinst blijkt grotendeels te wijten aan de lagere niet-gerealiseerde meerwaarden die Gimv boekte op zijn beursgenoteerde portefeuille: 31,3 miljoen euro in vergelijking met 64 miljoen euro vorig jaar. Daar staat tegenover dat de meeste ondernemingen uit de Gimv-stal het op operationeel vlak beduidend beter hebben gedaan dan een jaar geleden. Vandaar dat Gimv deze eerste jaarhelft 29 miljoen euro aan gerealiseerde meerwaarden kon boeken, terwijl dat een jaar eerder nog 0,6 miljoen euro was."

De betere economische situatie vertaalt zich ook in de stijgende portefeuillewaarde van de groep. Van Herck: "Eind september was die portefeuille 810,9 miljoen euro waard. Zes maanden eerder was dat nog 713,5 miljoen euro. Het eigen vermogen kwam eind september uit op 1.014,6 miljoen euro, of 43,78 euro per aandeel. De investeringsmaatschappij mikt dus op een brutodividend van minstens 2,40 euro per aandeel voor het volledige boekjaar 2010/2011."

Geert Van Herck (Leleux AB): "De daling van de nettowinst blijkt grotendeels te wijten aan de lagere niet-gerealiseerde meerwaarden die Gimv boekte op zijn beursgenoteerde portefeuille: 31,3 miljoen euro in vergelijking met 64 miljoen euro vorig jaar. Daar staat tegenover dat de meeste ondernemingen uit de Gimv-stal het op operationeel vlak beduidend beter hebben gedaan dan een jaar geleden. Vandaar dat Gimv deze eerste jaarhelft 29 miljoen euro aan gerealiseerde meerwaarden kon boeken, terwijl dat een jaar eerder nog 0,6 miljoen euro was." De betere economische situatie vertaalt zich ook in de stijgende portefeuillewaarde van de groep. Van Herck: "Eind september was die portefeuille 810,9 miljoen euro waard. Zes maanden eerder was dat nog 713,5 miljoen euro. Het eigen vermogen kwam eind september uit op 1.014,6 miljoen euro, of 43,78 euro per aandeel. De investeringsmaatschappij mikt dus op een brutodividend van minstens 2,40 euro per aandeel voor het volledige boekjaar 2010/2011."